Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът: Стига вече скандали, бръмбари и СРС-та

Президентът: Стига вече скандали, бръмбари и СРС-та

Президентската институция отвори за втори път вратите си граждани, а първият посетител – осемгодишният Валентин, беше посрещнат на „Дондуков“ 2 от президента Росен Плевнелиев. До 16.00 часа днес гостите на президентската администрация имат възможност да посетят кабинетите на президента и на вицепрезидента, както и заседателните зали, в които държавният глава провежда официалните и работните си срещи.

„Не може повече да заливаме българските граждани със скандали, бръмбари и СРС-та и след като сме почнали ще стигнем докрай. Очаквам бързи и адекватни действия този път наистина да се стигне докрай“. Това коментира президентът Росен Плевнелиев пред журналисти на „Дондуков“ 2.

„От една страна е важно да се види автентичността на тези записи, от друга гледна точка обаче трябва да се погледне има ли предпоставки за престъпление и ако има такива да се стигне и докрай“, категоричен беше държавният глава. „За мен е важен гласът на хората“, подчерта президентът и припомни исканията на гражданите, които доведоха до парламентарна и политическа криза. „Хората излязоха на улиците заради сметките за ток, но и заради много други неща, за които много ясно сигнализираха - те казаха искаме институциите да ни чуват, да работят за нас, искаме прозрачност в сектор енергетика, антимонополно законодателство. Хората имат изключително разумни искания, а как отговарят политиците на техните искания - с „бръмбари“ и със СРС-та“, коментира Росен Плевнелиев.

„Десет дни преди изборите това за мен не е приемливо и моля всички да се отнесат сериозно към българския избирател“, призова държавният глава.  Президентът очаква да бъде установено налице ли са предпоставки „за законно и незаконно подслушване“ и още веднъж подчерта, че вътрешните правила по отношение на работата със специални технически средства в МВР трябва да бъдат променени. Държавният глава отново заяви, че са необходим и законодателни промени, които да бъдат предложени от следващото Народно събрание. Запитан дали има притеснения, свързани със съдържанието на публикуваните предния ден записи, президентът посочи, че е необходимо първо да бъде установена тяхната автентичност. „Нека да изчакаме автентичността на тези записи. Първо трябва да се докаже, че тези записи са автентични, второ - категорично заявих, че е работа на компетентните институции да проверят дали няма предпоставки за повдигане на обвинения“, каза Росен Плевнелиев.

„Вярвам на министър на вътрешните работи, чухте и пресконференцията на министър-председателя, който ясно заяви ,че по времето на служебното правителство не са насочвани СРС-та към споменаваните лица“, заяви президентът в отговор на въпрос дали ще бъде сменен министърът на вътрешните работи. „Ако се окаже обаче, че това не е така, разбира се ще се носи отговорност. Крайно време е да се носи отговорност и аз се надявам, че в този случай, който ние виждаме 10 дни преди предсрочните парламентарни избори много хора ще разберат, че е крайно време да се носи отговорност“, коментира президентът.

„Милиони български граждани в момента говорят кой кого и защо подслушва или може да подслушва. Днес бизнесмените се притесняват, че ги подслушват. Обикновените хора отиват в заведения и слагат телефоните настрани. Стига вече, не е нормална тази ситуация и не е нормално тя винаги да се случва преди избори“, каза още Росен Плевнелиев. „Вместо да излезем с ясни ангажименти към българската нация ние размахваме папки. Вместо да се подиграваме на българските граждани, да ги караме, да се чувстват несигурни, нека да се чувстват спокойни, че държавата е взела всички мерки, така че да няма предпоставки за незаконно подслушване“, призова още държавният глава. 

Според президента МВР трябва да пренапише вътрешните си правила, да се промени законът за специалните разузнавателни средства и ако е необходимо, да се направят и структурни промени. „Лично аз ще имам обръщение в първите дни на следващото 42-ро Народно събрание и ще ги призова и ще следя да се направят съответните корекции и промени“, заяви Росен Плевнелиев. Президентът се обърна към всички политически партии, участници в изборите, с призив да уважават българския избирател.

„Моля извън заливането предизборно с декларации по темата за използването на СРС и т.нар. „български „Уотъргейт“, нека използваме останалото време, за да кажем смислено, разбираемо, на българския избирател - моля, гласувайте за нас, защото ние ще свършим първо, второ ,трето, четвърто и пето“, каза още президентът Росен Плевнелиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега