Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът за новия блок на АЕЦ „Козлодуй": Явно ще се изгражда на тъмно като магистралите

Президентът за новия блок на АЕЦ „Козлодуй": Явно ще се изгражда на тъмно като магистралите

Попитан за прекратяването на дерогацията за доставки на петрол към „Лукойл Нефтохим“, президентът заяви, че въпреки риска от дефицит, и от повишаване на цени, така и не са показани публично разчети за ефекта от такова решение.

В несекващите караници за влияние, пари, постове управляващите забравят най-важното - че носят отговорност преди всичко за сигурността и благосъстоянието на хората. Националната сигурност изисква управлението да гледа отвъд постовете, своите интереси и мандати и да върне фокуса си върху проблемите на обществото.  Това заяви държавният глава Румен Радев в отговор на журналистически въпроси днес.

Попитан за прекратяването на дерогацията за доставки на петрол към „Лукойл Нефтохим“, президентът заяви, че има риск и от дефицит, и от повишаване на цени, но така и не са показани публично разчети за ефекта от такова решение. Държавният глава посочи, че липсват също аргументирани разчети и модели за важните промени в Закона за енергетиката, свързани пряко с благосъстоянието и устойчивото развитие на българската енергетика и икономика. „Точно и затова върнах закона в парламента за повторно обсъждане“, каза президентът.  

Румен Радев припомни, че служебното правителство е успяло да убеди „Лукойл“ най-сетне да регистрира своята икономическа дейност в България, да внесе авансово 180 млн. лв. корпоративен данък, при положение че за предходните 20 години такъв данък е събран в размер на 70 млн. лв. „Как успя служебното правителство да гарантира устойчивата работа на рафинерията и да свали цените от 3,50 на 2,40 лв за литър бензин, а сегашните управляващи не могат? Време е вече да се задават правилните въпроси и то към когото трябва“, допълни държавният глава.

„Явно АЕЦ ще се изгражда като магистралите – на тъмно“, заяви президентът в отговор на въпрос за решението да започне изграждане на 7-и и 8-и блок в АЕЦ "Козлодуй". Румен Радев посочи, че България задължително трябва да развива своята ядрена енергетика, но за да бъде този процес устойчив, ефективен и ефикасен, трябва да се проучат, анализират и съпоставят всички възможни варианти по редица важни параметри като локация, лицензи, безопасност и най-вече време и средства за изграждане. „Това не се случва“, каза президентът.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега