Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Държавният резерв поема управлението на базите за съхранение на горива на "Лукойл"

Държавният резерв поема управлението на базите за съхранение на горива на "Лукойл"

Окончателно промяната трябва да бъде приети на първо четене на пленарното заседание в петък.

Държавният резерв да поеме управлението на базите на "Лукойл Нефтохим" за съхранение на горива, реши парламентарната комисия по енергетика с промени в Закона за запасите от нефт и нефтопродукти. Предложението е на ГЕРБ и ДПС. Това е една от спешните поправки в Закона за прилагане на изключението за руския петрол.

С 10 гласа "за" и нито един "против" Парламентарната комисия по енергетика прие на първо четене промените в Закона за задължителните запаси от нефт и нефтопродукти. Според тях търговците на горива вече ще имат правото да държат до 70% от задължителните 100 дневни запаси от нефт и нефтопродукти в чужбина на територията на държава, членка на Европейския съюз и само 30% на територията на България. 

Сега те са длъжни да държат 100% от запасите си в нашата страна. Ако сега собственик на акцизен склад откаже на търговец на горива да му се съхраняват горивата, глобата е символична от 500 до 2000 лева. Прието бе предложението на ГЕРБ и на ДПС глобата да бъде много по-висока -  от 1 до 2 милиона лева при първо нарушение, а при повторно до 5 милиона лева и отнемането на лиценза. 

Така ще се реши несправедливост, тъй като над 90% от лицензираните акцизни данъчни складове на територията на България са собственост на "Лукойл" и компанията злоупотребява със своето положение на пазара. Окончателно промяната трябва да бъде приети на първо четене на пленарното заседание в петък.

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега