Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Приеха бюджета на НЗОК - 8% здравна вноска, 1 лв. пенсионерска такса при джипи

Приеха бюджета на НЗОК - 8% здравна вноска, 1 лв. пенсионерска такса при джипи

Парламентът прие окончателно бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Той предвижда за здраве през 2014 г. да се похарчат близо 3 млрд. лева. От тях над 1 млрд. са предвидени за болниците.

Парламентът прие окончателно бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Той предвижда за здраве през 2014 г. да се похарчат близо 3 млрд. лева. От тях над 1 млрд. са предвидени за болниците. За лекарства ще бъдат заделени 556 млн. лева, а за химиотерапия и онкомедикаменти – 145 млн. лева. 

За посещение при личния лекар от януари пенсионерите ще плащат вече само по 1 лев. За останалите пациенти таксата остава 2,90. Здравната вноска остава 8%.Бюджетът за тази година ще бъде увеличен с 27 млн. лв., за да се разплати Касата с болниците. Парите ще дойдат от преизпълнение на приходите от здравни вноски.

Предвижда се от догодина ваксините отново да бъдат за сметка на бюджета на Министерството на здравеопазването. Така парите за болнична медицинска помощ се увеличават с 29 млн. лева. Очаква се другата седмица депутатите да обсъждат и гласуват и държавният бюджет за следващата година. Той ще бъде обсъждан и гласуван днес от бюджетната комисия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега