Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Приказно пътуване в дворец на колела

Приказно пътуване в дворец на колела

Махараджа Експрес е най-луксозният и скъп влак в Индия, пуснат в експлоатация от началото на 2010 г. Той е предназначен за богати туристи, които са готови да заплатят за билета цена от 800 до 2 500 долара.

Махараджа Експрес е най-луксозният и скъп влак в Индия, пуснат в експлоатация от началото на 2010 г. Той е предназначен за богати туристи, които са готови да заплатят за билета цена от 800 до 2 500 долара. В замяна на това те ще се почувстват като истински махараджи през цялото пътуване. 

Именно това обясняват и от Тhe Luxury Train Club, чиято собственик е експреса, че този дворец на колела е имал за цел да възроди в 21 век традициите на някогашните владетели на Индия, които обичали да пътуват с влак. Всичките двадесет и четири вагона на луксозната железница са обзаведени в стил, възпроизвеждащ разкоша и показността от онова време. Оборудвани са с най-модерните съоръжения, които технологията може да предложи и парите да купят, което допълнително превръща пътуването на борда на Махараджа Експрес в една царска екскурзия с всички глезотии и лукс, свързани с някогашните първенци на Индия.

 Четиринадесет вагона от цялата композиция са предназначени за настаняване на гостите, чийто общ капацитет е 88 души. Те могат да избират между 20 луксозни кабини, 22 апартамента и президентски апартамент, дълъг почти 22 метра. Всички стаи разполагат с големи панорамни прозорци, от които се откриват невероятни пейзажи, докато влака пътува през някои от най-пленителните места и селските райони на страната, собствена тоалетна и баня, климатик с индивидуален контрол, LCD телевизори, DVD, интернет, директна телефонна линия, електронен сейф и ред други удобства. Всеки пътнически вагон е проектиран, така че да ви пренесе в едно друго време и да усетите разкоша и стила на живот на съответния махараджа.  

Подвижния палат разполага и с два изискани ресторанта, в които ще може да вкусите от гозбите на прочути кулинарни майстори, екзотичен сафари бар, Raja Club бар с удобни кресла, елегантен бутик.Махараджа Експрес се движи по четири маршрута -"Кралска Индия" (Royal India), "Княжеска Индия" (Princely India), "Класическа Индия" (Classical India) и "Небесна Индия" (Celestial India). Първите два и вторите два са еднакви, но се изпълняват в обратен ред един на друг. Всички те включват едни от най-забележителните места в Индия и предприемайки това пътуване ще имате възможността да оцените красотата на тази екзотична страна, без да жертвате собствения си комфорт.  

Туровете "Кралска Индия" и "Княжеска Индия" са с продължителност 8 дни, 7 нощувки през които ще може да посетите Делхи, мавзолея на любовта Тадж Махал в Агра, да се насладите на вълнуващо сафари в Национален паркRanthambore и да се отдадете на романтика в розовия Джайпур, да се потопите в морето от вълнообразни пясъчни дюни в Биканер, да се разходите из синия град Джодхпур и величествения Удайпур с неговите местни забележителности и стара чаршия, да изследвате стария Вадодара и археологическия паркChampaner-Pavagadh и да завършите в космополитния Мумбай - най-големият град в Южна Азия и втори в света. Тази екскурзия се изпълнява от един до два пъти на месец в периода от октомври до април всяка година.

Ако изберете да обиколите Индия по този последователност ще трябва да се бръкнете около 6 500 долара за луксозна стая и около 20 000 долара, ако решите да отседнете в президентския апартамент. Маршрутите "Класическа Индия" и "Небесна Индия" се изпълняват за 7 дни, 6 нощувки и ще ви преведат от столицата Делхи, през безсмъртието на Агра и Тадж Махал, святостта на Варанаси и митичните обреди над вечния Ганг, чувствеността на Каджурахо, дивата прелест на националния парк Бандхавгар и елегантния имперски блясък на Лакнау - „Градът на Навабите” и отново ще ви върнат в Делхи. Този тур стартира от септември до март всяка година и се организира веднъж на месец. За него цената е от 5 500 долара за стая Delux до близо 17 500 долара за президентския апартамент.

 Цената определено е височка и не е по джоба на мнозина, но пък платите ли я веднъж, забравяте за всичко останало, освен личните разходи, защото в нея са включени настаняването, всички ястия, всички напитки, всички забележителности, включително входни такси и екскурзоводи и всички забавления по време на пътуването. Деца под пет годишна възраст пътуват безплатно, а за тези между пет и дванадесет се заплаща намален билет. На Махараджа Експресвсеки пътник е кралска особа, а при кралско обслужване всеки детайл е от значение. Без съмнение това е едно приказно и малко по-различно пътешествие в една невероятна страна.

 

 

Източник и снимки: hobyto.com

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега