Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Приключва ремонтът на ул. "Крайезерна", отварят я във вторник

Приключва ремонтът на ул. "Крайезерна", отварят я във вторник

Ремонтът на ул. „Крайезерна“ в Бургас е към своя край, а движението ще бъде пуснато във вторник вечерта. Това стана ясно по време на посещението на премиера Бойко Борисов, който заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов и кмета на Бургас Димитър Николов огледа как върви финалната част на ремонта, предаде радио "Фокус".

Ремонтът на ул. „Крайезерна“ в Бургас е към своя край, а движението ще бъде пуснато във вторник вечерта. Това стана ясно по време на посещението на премиера Бойко Борисов, който заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов и кмета на Бургас Димитър Николов огледа как върви финалната част на ремонта, предаде радио "Фокус".

На ул. „Крайезерна“ се изграждат две нови платна към вече съществуващите две, както и две кръгови кръстовища от към пътен възел „Запад“. Реконструкцията включва още две кръгови кръстовища при надлез „Владимир Павлов“, нова дъждовна канализация и подновяване на съществуващия водопровод. Ул. „Крайезерна“ ще свързва пътен възел „Запад“ и бул. „Тодор Александров“.

Целта е транзитният поток от автомобили за Южното Черноморие, идващ от София, при влизане в Бургас да се отклони през пътен възел „Запад“ и да влезе към периферната „Крайезерна“. От там да продължи по републиканския път 1- 9 към пътен възел „Юг“. Това ще сложи край на летните задръствания, тъй като улицата ще изведе автомобилния поток за Южното Черноморие извън централната градска част.

По време на проверката на ремонтните дейности премиерът Бойко Борисов коментира, че догодина по това време може да е готов и пътят до Слънчев бряг, но само ако паднат жалбите. "Жалбите бавят около година и половина-две всеки един проект. Това е факт. Има професионални жалбоподатели, които дебнат и в момента, в който всичко е готово и финансирано - отиват, подават жалба, 10 лв. струва, и от там приключва години наред устремът и ентусиазмът да стане", каза министър-председателят.

"Слънчев бряг-Бургас може да бъде готов в частта от Поморие до Равда. Обходът на Поморие има много тежка археология, обжалвания, има тепърва процедури. Надявам се, дал съм срок от 1 март 2018 г. да сме готови и да почнем да го строим. За западния обход на Бургас - ако сега всичко стане нормално и се оттеглят жалбите, догодина за следващия сезон ще има път", уточни председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега