Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пристанищните работници събраха 10 450 подписа, внасят ги в Общински съвет

Пристанищните работници събраха 10 450 подписа, внасят ги в Общински съвет

Пристанищните работници събраха 10 450 подписа срещу закриването на доходоносните 1-во до 4-то корабно място в рамките на 10 дни. Подписката ще бъде внесена в общински съвет на утрешната сесия. Освен това, синдикалистите, които стоят зад акцията, са се записали за изказване и ще настояват докладната записка на кмета на града – Димитър Николов, да не бъде приета. По думите на синдикалистите, подписката е събрана „от врата на врата“ от служители на порта.

Пристанищните работници събраха10 450 подписа срещу закриването на доходоносните 1-во до 4-то корабномясто в рамките на 10 дни. Подписката ще бъде внесена в общински съвет наутрешната сесия. Освен това, синдикалистите, които стоят зад акцията, са сезаписали за изказване и ще настояват докладната записка на кмета на града –Димитър Николов, да не бъде приета. По думите на синдикалистите, подписката есъбрана „от врата на врата“ от служители на порта.

„Държим и ние да бъдем чути катограждани на този град. В подписката в подкрепа на Зоната за обществен достъпняма никаква финансова обосновка, с нашата подписка ние искаме да предоставимтакава. По международни стандарти, 1 линеен метър площ на работещо пристанищеструва 1 млн. долара. Заедно с крановете, крановата инсталация и прилежащата жпинфраструктура, цената стига до 1 млрд. долара.“ Тези данни представи Сергей Янков от Синдиката на пристанищните работници.

„И ние искаме да има Зона за свободен достъп, но без тези пари да бъдат загубени, да отидат другаде, а не вдържавата. Ние искаме не само да запазим работните си места, но и държавното да остане в държавата.Пристанището има 3,5 млнл лева печалба само за миналата година. На 1-во и 2-ро корабно място, само за един месец, при обработка на 3 кораба се фиксира печалба от 360 хил лв. При пътническите превози, от 5 май до 30октомври, печалбата може да достигне до 240 000 лева. Сами можете да си направите сметката за разликата“, допълни Янков.

Що сеотнася до предложеното решение от областния управител Павел Маринов, Янковподчерта отново, че общината няма право да извършва товаро-разтоварителна дейност:„Освен това, на метри от морската гара се обработват горива ихимикали. Не може да има свободен достъп във вида, в който ви гообясняват. Видяхте до какво доведе свободният достъп на летището“,  допълни той.

По думите му, пътническияттерминал е трябвало да се изгради на мястото на насипното пристанище, но следсмяната на властта, то е разпокъсано и раздадено на концесионери.„Вприетия план се предвижда зона за свободен достъп паралелно с работата на пристанището.Сега се искат Зоната да попадне извън властта на ПристанищеБургас. Товаозначавазакриване на товарителната дейност. Ние искаме обезопасяване на тазизона и продължаванедейността на порта”, допълни Нели Попова от КТ „Подкрепа“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега