Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Продължава операцията по извеждането на цистерните от района на Хитрино

Продължава операцията по извеждането на цистерните от района на Хитрино

За момента са изведени на безопасно място три от цистерните.

Още през вчерашния ден стартира операцията по транспортирането на цистерните от дерайлиралата композиция на гарата в с. Хитрино, информират от МВР. Пожарникари, спасители и експерти работят денонощно. За момента са изведени на безопасно място три от цистерните.

Създадени са  всички условия, осигурени са необходимите материали и техника, за да продължат по-нататъшните действия по изготвения план и въпреки по-сложните атмосферни условия. Организацията и темповете на работа бяха инспектирани на място от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и директора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов.

Продължава и замерването на чистотата на въздуха в Хитрино и в околните села. В момента всичко е в нормата, няма вредни и токсични вещества, няма опасност за здравето на хората, заявиха Евелина Шишманова – директор на РИОСВ - Шумен, д-р Илияна Лозанова - РЗИ в Шумен и Красимир Марков – управител на ВИК в града.

лед приключване на операцията ще се извърши и замерване за чистотата на почвата в Хитрино. Взети са проби и от близките села, които показват, че водата изцяло отговаря на изискванията за ползване.

В началото, при замерванията на 400 метра от мястото на трагедията, са били отчетени  завишени норми на въглероден оксид, въглероден диоксид и фини прахови частици, които след потушаване на пожара са влезли в норма, обясниха експертите.

Един от пострадалите днес бе преместен от Военноморска академия – Варна във ВМА – София с военния самолет „Спартан“. Състоянието на останалите пациенти е стабилно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега