Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Продължава работата по осигуряване на стопанисването на плажовете

Продължава работата по осигуряване на стопанисването на плажовете

За "Бургас – север" предстои заседание на концесионната комисия, с което процедурата продължава от където е спряла.

Продължава работата по осигуряване на стопанисването на морскитеплажове за предстоящия летен сезон, посочват от Министерството на туризма. Подписани са нови договори законцесии на четири плажове - за "Свети Влас – Нов плаж", "Обзор – юг", "КъмпингОазис", "Дюни – юг".  По отношение на другите, обявени през 2016 г. и неприключениконцесионни процедури, компетентните институции са се произнесли до момента вполза на ведомството.  

За концесиите на "Къмпинг Нестинарка", "Бургас – север" и "Поморие - централен"бяха постъпили жалби в Комисията за защита на конкуренцията. Тя се произнесе,че жалбите са неоснователни. За "Къмпинг Нестинарка" предстои сключването надоговор. За "Бургас – север" предстои заседание на концесионната комисия, скоето процедурата продължава от където е спряла. За "Поморие – централен" сечака решението да влезе в сила или да бъде обжалвано.

Единствено се чакапроизнасяне на компетентните институции по жалбата за концесията на "Свети Влас– изток". За плаж "Слънчев бряг – север" се чака решение от Върховнияадминистративен съд и Върховния касационен съд.

По отношение на търговете за наем на плажове вече има избраникомпании за "Къмпинг Веселие", "Устие на река Велека" и "Царево Василико".Всички процедури за плаж "Несебър-юг" са приключили и той вече е предаден нанаемателя. До края на март предстои втори търг за плажовете "Офицерски-запад", "Попскиплаж – север 5" и "Несебър- изток". Причината за повторното им обявяване елипсата на кандидати или некоректно подготвени тръжни документи. Търгът за "Новплаж Балчик" е прекратен, поради процедурни нарушения и вече е обявен наново. 

С оглед успешното протичане на предстоящия летния сезон за 2017година и предвид необходимостта от обезпечаване на морските плажове съсзадължителни дейности с цел осигуряване на безопасни условия за ползването импо предназначение, се подготвя стартирането на още 5 тръжни процедури за наемна следните плажове: "Кранево – централен", "Къмпинг – Юг", "Свети Влас –Болницата", "Росенец – север" и "Варна – централен".

За морски плажове"Панорама" и "Малък плаж Лозенец", чиито договори за наем изтичат през 2017 г.,също се подготвят търгове. Договорите за наем на "Атанасовска коса" и "Кабакум– централен" се считат за прекратени поради неплащане на наемната цена и за тяхпредстои стартиране на търгове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега