Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Продължава укрепването на коритото на река Отманлийска

Продължава укрепването на коритото на река Отманлийска

Причина за извънредните мерки станаха наводненията през есента на 2014-а година, когато река Отманлийска преля в следствие на обилните валежи.

Продължава работата по укрепване на коритото на река Отманлийска, посочват от пресцентъра на Общината. Корекциите имат за цел да се предотвратят наводнения. Първият етап от дейностите приключи успешно. Устието на реката при вливането й в морето е разширено.

За по-лесното оттичане на водата е разширено и коритото в крайния участък, който обхваща района от устието до квартал "Крайморие". Стените в зоната на заустването в Черно море са изградени от скална маса и скални блокове. След прага на заустването има укрепване от габиони, за да се избегне разлив при висока вълна. В коритото са изградени специални съоръжения от стоманобетонови елементи, които да намаляват силата и енергията на водата при силно повишаване на нейното ниво. Дъното на корекцията след прага-водосток е облицовано с бетон.

Предстои стартът на втория етап от корекцията на речното корито. По протежението на Отманлийска ще бъдат изградени стени или защитни съоръжения от габиони. Те ще спират евентуални разливи при прииждане на водите и ще предпазват брега от ерозия. Под габионите ще бъде поставен геотекстил. Неговата функция е да подобрява стабилността и дренажа на ивицата. Предвижда се още да се почисти буйната растителност в обхвата на разширението и корекцията на коритото на реката.

Вторият етап от проекта предвижда изграждането и на нов стоманобетонен мост на стария път Бургас - Созопол. Съоръжението ще е с отвор от 10 метра, който ще позволи по-лесното оттичане на водата. Освен за автомобили, стоманената конструкция ще е пригодена и за преминаване на пешеходци.

Причина за извънредните мерки станаха наводненията през есента на 2014-а година, когато река Отманлийска преля в следствие на обилните валежи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега