Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тази година завършват изцяло проекта за корекция на река Отманлийска

Тази година завършват изцяло проекта за корекция на река Отманлийска

От проекта остава малък участък до хижа "Странджа".

С новия бюджет Община Бургас предвижда изпълнението на трети етап от проекта за корекция на река Отманлийска. Става въпрос за последен малък участък до хижа "Странджа", информират от пресцентъра на местната власт.

Прилагането на инженерните решения за корекция на коритото е продиктувано от преливането на реката при силните валежи през есента на 2014 година, нанесли големи щети в близкото рибарско селище Ченгене скеле.

Както вече Ви информирахме, там ще бъде изграден с европейски средства нов етнографски комплекс, с който да привлече повече туристи. Затова корекцията на реката трябва да се завърши и така районът да бъде трайно предпазен от бъдещи природни бедствия за десетилетия напред.

През последните няколко години бяха извършени основните дейности по проекта. Устието на реката при вливането й в морето е разширено. За по-лесното оттичане на водата е разширено и коритото в целия участък от устието до квартал "Крайморие".

Стените в зоната са изградени от скална маса и скални блокове. След прага на заустването е извършено укрепване, за да се избегне разлив при висока вълна. В коритото са монтирани специални съоръжения от стоманобетонови елементи, които да намаляват силата и енергията на водата при силно повишаване на нейното ниво.

По протежението на Отманлийска са изградени стени или защитни съоръжения от габиони. Те ще спират евентуални разливи при прииждане на водите и ще предпазват брега от ерозия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега