Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Продуцентите на три нови игрални филма проявяват интерес да снимат в Бургас

Продуцентите на три нови игрални филма проявяват интерес да снимат в Бургас

Екипите, които работят по създаването на три нови филма, са избрали различни локации в морския град, където да бъдат заснети част от сцените в продукциите.

Бургас се утвърждава като предпочитана дестинация сред филмовите продуценти в страната, където те да реализират своите проекти.

Екипите, които работят по създаването на три нови филма, са избрали различни локации в морския град, където да бъдат заснети част от сцените в продукциите. За осъществяването на проектите те кандидатстват за съфинансиране чрез Фонд „Култура“ на Община Бургас.Днес представители на филмовите продукции представиха своите проекти пред комисията по оценка на общинския фонд.


Снимка: Община Бургас

Първият от тях е озаглавен „Парчета живот“ и бе представен от журналиста Севда Шишманова, която е сценарист и режисьор на игралната продукция. Филмът е посветен на атентата на Летище „Сарафово“ и ни връща към последните 24 часа от живота на всички загинали – на петимата израелци, българския шофьор и атентатора.

Снимките ще се почти изцяло на територията на Бургас. В тях ще участват и актьори от бургаския театър.

„Обикаляйки вашия град си дадох сметка, че наистина онова, което по някакъв начин ще бъде естествен контрапункт на тази трагедия, е много силното усещане за качество на живот, за енергията на живота, която Бургас носи,“, каза Севда Шишманова.

Вторият игрален филм, който ще бъде сниман в Бургас, е със заглавие „Това, което остава“. Част от неговия екип е актьорът Александър Алексиев, който е един от продуцентите на филма, а режисьор е Димитрис Георгиев. Това е късометражна продукция от 24 минути, която повдига въпросите за корупцията и войната по пътищата.

„Бургас е уникален с това, че в него откриваме много локации, които не съществуват в другите градове. Пример за това е бул. „Демокрация“, улица „Св. св. Кирил и Методий“, както и други места, които дават много добра перспектива за снимане“, каза Александър Алексиев. Той подсказа, че в снимките ще участва световна звезда, която иска да популяризира родния си град.

Третият игрален филм, който кандидатства за съфинансиране по фонд „Култура“ на Община Бургас, е „Острижи ме, ако можеш“ – мюзикъл в стил „Коса“. Негов продуцент е Петър Марчев.

Трите предложени филма ще бъдат разгледани от комисията по оценка към Фонд „Култура“ на Община Бургас, която ще прецени дали да се осигури съфинансиране. На срещата с филмовите екипи участваха зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, председателят на Постоянната комисия по култура към Общинския съвет Веселин Пренеров и други.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега