Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Ангелов: Нощните заведения, казината, фитнесите и моловете остават затворени

Проф. Ангелов: Нощните заведения, казината, фитнесите и моловете остават затворени

"Не искам българските граждани да бъдат просто "излекувани", искам те да бъдат "здрави"."

"Заетостта на болничните легла за неусложнени случаи в страната е 52%. Над 50 на сто е заетостта в следните области: Шумен - 76%, Бургас - 70% Търговище - 68%, Варна - 67%, Русе - 66%, Ямбол и Сливен - 64%, Ловеч - 57%. 44% е заетостта на леглата за COVID-болни. Като министър на здравеопазването не искам българските граждани да бъдат просто "излекувани", искам те да бъдат "здрави"". Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на редовния седмичен брифинг на здравните власти, посветен на коронавируса.

"Нощните заведения, игралните зали и казината, ресторантите и фитнесите остават затворени до 31 януари. Детските градини и основните училища ще отворят отново врати на 4 януари. Забраните за моловете остават, с изключение на банките, аптеките, хранителните магазини и офисите на телекомите. Продължава забраната за събития и конгреси. От 1 януари ще отворят театри, музеи и кина при 30% заетост. Това са мерките, които предлагаме. Считаме, че тези мерки ще продължат да дават ефекта, който търсим", допълни здравният министър. От 22 декември ресторантите в хотелите ще могат да работят, но храненията ще се провеждат при максимум 50% заетост и на смени, допълни проф. Ангелов. Те ще работят и с вечерен час до 22:00 часа, като целта е да се избегнат празненствата.

"14-дневната заболяемост у нас 438 на 100 хил., което ни отрежда на 14 място в ЕС и Европейското икономическо пространство. По отношение смъртността, тя в момента е 21.4 на 100 хил., което ни отрежда второ място в ЕС след Словения. Има основания за оптимизъм, но много плах", коментира доц. Кунчев.

14-невната заболеваемост е най-висока в Бургаска област - 778 на 100 хил. души население, допълни държавният здравен инспектор. По думите му, това е 7 пъти по-висока заболяемост от най-ниската в България.

"Ваксините вече са на пазара, те се задават към България. Сега трябва да сме още по-дисциплинирани, за да спрем тази агония". Това заяви председателят на Националния оперативен щаб - проф. Мутафчийски на редовния COVID-брифинг на здравните власти. Той призова всички да се ваксинират.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега