Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Ангелов обяви решението за ваксинираните с AstraZeneca у нас

Проф. Ангелов обяви решението за ваксинираните с AstraZeneca у нас

Лицата, които са ваксинирани с първа доза на ваксината на AstraZeneca и не желаят да получат втора доза от същата ваксина, могат да получат доза от ваксината на Pfizer/BioNTech не по-рано от 84 дни след първата доза на AstraZeneca. Тогава имунизацията се счита за завършена.

Ваксината на AstraZeneca няма да се прилага при жени под 60-годишна възраст с повишен риск от тромбози и/или анамнеза за тромбоцитопения. Това съобщи на брифинг министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов. Темата беше обсъдена по-рано днес на заседание на Националния ваксинационен щаб. Решенията на Щаба са, както следва: 

- Ваксината на AstraZeneca не се прилага при жени под 60-годишна възраст с повишен риск от тромбози и/или анамнеза за тромбоцитопения.

- Всички лица, получили първа доза от ваксината на AstraZeneca, които не са проявили сериозни нежелани лекарствени реакции, могат да се имунизират с втора доза от същата ваксина.

- Лицата, които са ваксинирани с първа доза на ваксината на AstraZeneca и не желаят да получат втора доза от същата ваксина, могат да получат доза от ваксината на Pfizer/BioNTech не по-рано от 84 дни след първата доза на AstraZeneca. Тогава имунизацията се счита за завършена.

- При лица, заболели от COVID-19 след прилагане на първа доза от ваксините с двудозов режим на имунизация, втората доза ваксина се поставя не по-рано от 6 месецa след лабораторно потвърждаване на диагнозата.

- Преболедували от COVID-19 могат да се ваксинират с пълна имунизационна схема не по-рано от 3 месеца след лабораторно потвърждаване на диагнозата.

На хората, които са останали само с една доза, няма да им бъде издаден сертификат, че са ваксинирани, уточниха на брифинга. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега