Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Ангелов: Отчитаме положителни данни по отношение на коронавируса

Проф. Ангелов: Отчитаме положителни данни по отношение на коронавируса

"На национална база 32% от леглата за неусложнени пациенти са заети, леглата за заболели с усложнено състояние са заети на 47%".

"Отчитаме положителни данни като резултат от въведените противоепидемични мерки. На национална база 32% от леглата за неусложнени пациенти са заети, леглата за заболели с усложнено състояние са заети на 47%". Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в началото на редовния седмичен брифинг на здравните власти, посветен на COVID-19.

"България продължава да се води официално на 24 място по 14-дневна заболеваемост и на 5 място по 14-дневна смъртност от COVID-19", посочи главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той подчерта, че по всяка вероятност данните ще се променят през следващата седмица, тъй като европейските здравни власти не са обновявали публикуваните данни през празничните дни.

В средата на месеца се очакват резултатите от новогодишните празници, както и от началото на присъственото обучение за учениците до 4 клас. Това ще даде достатъчно информация на здравните власти, за да се вземат решения по отношение на противоепидемичните мерки, заяви още проф. Ангелов.

2000 дози от ваксината на „Модерна“ ще бъдат доставени на 11 януари, потвърди и здравният министър проф. Костадин Ангелов. Страната ни е поръчала 500 000 ваксини, достатъчни за ваксинирането на 250 000 български граждани, уточни той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега