Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Ангелов: При лекарите вече имаме колективен имунитет

Проф. Ангелов: При лекарите вече имаме колективен имунитет

Не трябва да бъдем скромни, постигнахме изключително много, каза здравният министър

"Това, което постигнахме до момента, показва правилния път, по който трябва да вървим заедно обединени в битката срещу Covid-19". Това каза здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на традиционния седмичен брифинг на Националния оперативен щаб. Той е категоричен, че взетите мерки са дали добър резултат и даде пример със съседни държави, както и с такива от централна Европа, където Covid-19 кризата е по-задълбочена. 

"Не трябва да бъдем скромни, постигнахме изключително много в сравнение с други държави, при колко мерките бяха по-строги, но въпреки това регистрират по-висока заболеваемост. Давам пример с Гърция и Румъния. Ние постигнахме по-добри резултати при по-слаби мерки. Много по-строги бяха мерките и в Италия и Германия, но и там не успяха да постигнат това, което ние успяхме в България".

"Искам да благодаря на всички български граждани, които ни повярваха и носеха маски. Тенденцията е трайна и устойчива. При лекарите вече постигнахме колективен имунитет", коментира Ангелов.

"Ако запазим този темп на ваксиниране, в края на август в България ще имаме колективен имунитет. Ако увеличим темпа на ваксиниране, защото имаме такава възможност, още в края на юни можем да постигнем колективен имунитет".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега