Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Денков: Сред родителите има необоснована съпротива срещу тестването

Проф. Денков: Сред родителите има необоснована съпротива срещу тестването

Той коментира новите правила за връщане на децата в клас, които влизат в сила от 15 декември

Сред родителите има съпротива срещу тестването, която е необоснована, тъй като и заболеваемостта е по-ниска, а по-щадящи от тези тестове няма. Големите ученици свикнаха да са вкъщи, а на тях им предстоят изпити в края на годината, така че моят призив и към родителите е да ги подтикнат - те трябва да бъдат в класните стаи. Това заяви в студиото на "Денят започва" министърът на образованието и науката проф. Николай Денков.

Той коментира новите правила за връщане на децата в клас, които влизат в сила от 15 декември - според тях ще се учи присъствено ако 30% от учениците в паралелка се тестват или имат зелен сертификат. Досега, ако за 50% от учениците нямаше съгласие за тестване или зелен сертификат, паралелката оставаше в електронно обучение, което ощетяваше желаещите да учат присъствено.Според просветният министър целта е "да има повече деца в класните стаи", защото всички от образователния сектор са единодушни, че "колкото повече деца в класната стая, толкова по-добре". В момента присъствено се обучават близо 90% от учениците от 1 до 4 клас. При по-големите - 63%. Министърът поясни, че тестове са осигурени за следващата седмица.

На въпроса има ли напрежение между него и здравният министър д-р Стойчо Кацаров, Денков отговори:"Основното е, че породиха напрежение между родителите и учителите. Това, което не трябва да се случва е да се казва, че тестове има и децата тръгват на училище, няколко пъти се случи от Министерството на здравеопазването. В петък всички научават, че децата в понеделник тръгват на училище, а ние нямаме тестове и аз се оказвам лошото ченге, което казва "ама няма да ходят децата ви на училище", защото иначе ние нарушаваме заповедта на министерството на здравеопазването", каза проф. Николай Денков.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега