Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите

Проф. Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите

"Българинът обикновено се мобилизира, но много бързо му минава мобилизацията"

"Мисля, че досега позабавихме нещата, защото както стана дума, тръгнахме на разпространение на тази инфекция в нашето общество заедно с други държави, които позабавиха малко мерките. Сега най-важна е самодисциплината на българите. Българинът обикновено се мобилизира, но много бързо му минава мобилизацията". Това заяви в ефира на БНТ проф. д-р Тодор Кантарджиев, заместник-началник на кризисния щаб за коронавируса и директор на Центъра за заразни и паразитни болести.

Има постепенно плавно увеличаване на болните и проф. Кантарджиев заяви, че в момента сме на този етап, в който трябва да внимаваме за няколко неща. На първо място - здравето на медиците.

"Всеки здравен работник, който работи в болнично заведение, при първите появи на инфекция: гърлобол, хрема, повишена температура, трябва да бъде изследван за коронавирус, защото той може да зарази много хора. Това е грешката, която много държави направиха", категоричен бе проф. Кантарджиев. Той посочи, че това важи и за фирмите и учрежденията, администрацията и екипите, където има струпване на хора.

"Ако стопанският живот замре и всички си останат вкъщи за 2-3 седмици, болните ще умрат в къщите, тези, които имат нужда от друга медицинска помощ, ще умрат, няма да имаме ток, вода, и ще престане, няма да има разпространение. Но това едно цивилизовано общество не може да си го позволи и трябва тези, които могат да работят при спазване на правилата, трябва да се работи. Без работа - държава няма", коментира още директорът на ЦЗПБ.

Той заяви, че горе-долу на две дена имаме случай в нов областен град и повечето областни центрове вече са с циркулация на вируса и сега се очаква едно плавно увеличение на случаите, за да може да издържи здравната система.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега