Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Костадин Ангелов: Служебното правителство провали ваксинационната кампания

Проф. Костадин Ангелов: Служебното правителство провали ваксинационната кампания

Бившият здравен министър с остра критика към наследника си на поста Стойчо Кацаров

Скъсахме си нервите да осигурим ваксини, които в края на месеца ще бъдат бракувани. Сегашното правителство се провали с ваксинационната кампания. Това каза бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов, който даде брифинг в Бургас. Заедно с него пред журналистите застана и проф. Тодор Кантарджиев,  бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Ангелов изрази възмущението си от случващото се в "Пирогов" и другите големи болници у нас и изрази мнение, че служебното правителство целенасочено води страната към следваща Ковид вълна.

"В последните месеци в здравеопазването се случват изключително  странни неща. Летните месеци, които в момента ни дават временно спокойствие, не се използват целенасочено от правителството за подготовка за следващата вълна с Ковид, а се използват за обезглавяването на големи болници в страната, на структуроопределящи болници в страната, които се справиха успешно с овладяването на трите Ковид вълни в България", коментира проф. Ангелов, предаде репортер на PoligrafF.net. 

"На първо място слагам болница "Пирогов", където директорът проф. Асен Балтов беше махнат заради доклад на НЗОК. Действията на служебния министър говорят, че Здравната каса се превръща в инструмент, с който се изпращат проверяващи за поръчкови проверки в лечебните заведения. Второ място - МВР болницата, прекрасно справила се с пандемията. За неин директор беше назначен бивш депутат от БСП. На трето място: болница "Александровска". Там беше сменен изпълнителният директор уж заради доклад, който вие все още не сте видели, в който има някакви злоупотреби. Такива злоупотреби до момента не бяха показани, но въпреки това изпълнителният директор е отстранен. Болницата в Ямбол, където назначиха много по-възрастен директор от проф. Кантарджиев, който беше освободен, защото е навършил пенсионна възраст. Целта да бъдат обезглавени лечебните болници все повече ми прилича на това, че настоящото правителство целенасочено ни води към следваща вълна от Ковид-19, която да има тежки последици за страната. През последните дни темата за "Пирогов" се преекспонира. Много лъжи бяха изговорени в публичното пространство от министъра на здравеопазването. Той казва, че е бил в "Пирогов" на контролен преглед, което категорично не отговаря на истината (бел.ред. повече от месец след като е бил дехоспитализиран). Лъжа е също, че са му искали лична карта да го чекират за въпросния контролен преглед", коментира Ангелов. 

"Защо правителството се провали? То имаше две основни задачи : да продължи ваксинацията с такъв темп, че тя да даде надеждна сигурност на българите при следваща вълна. Ваксинацията, на практика, в България е спряна. В края на месец юли ще бъдат бракувани няколко стотин хиляди ваксини, за които ние си скъсахме нервите да бъдат осигурени на българския народ. Успяхме да осигурим допълнителен брой ваксини, които сега ще бъдат изхвърлени. Сегашното правителство, с наличните ваксини от всички видове, ще ги бракува и изхвърля в кофата за боклук. Нещо повече - според министъра на здравеопазването, българското общество е виновно, че не желае да се ваксинира. В едно сутрешно студио разправяше как нямало какво да се направи повече. Не, нищо не сте направили, г-н министър. Вие провалихте ваксинационната кампания", категоричен е Ангелов.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега