Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Литвиненко: Гледката с вързаните бебета в Сливен е потресаваща

Проф. Литвиненко: Гледката с вързаните бебета в Сливен е потресаваща

"Прави впечатление, че няма места за майки в този бокс, а най-добрият помощник в тази ситуация е майката“, отбеляза проф. Литвиненко.

"Как ще го наречем – фиксиране, връзване, мобилизация – все едно и също. Факт е, че се случва, има ситуации, когато се налага такова фиксиране на бебетата, за да се осъществи животоспасяваща ситуация, защото децата не знаят как да пазят своя абокат, но има други средства, тази гледка (в болницата в Сливен) е потресаваща", коментира председателят на Българската педиатрична асоциация проф. Иван Литвиненко пред bTV по повод сигналите за случаи с вързанани бебета в лечебно заведение, които потресоха обществеността.

"Прави впечатление, че няма места за майки в този бокс, а най-добрият помощник в тази ситуация е майката“, отбеляза проф. Литвиненко. Друго, което му е направило впечатление е, че няма визуален контакт на лекарите с бебето в това помещение. Повечето боксове се правят от стъкло именно с тази цел. Не може да бъдат оставени деца на тази възраст без надзор, категоричен е педиатърът.

Според проф. Литвиненко в случая "прозира и липсата на персонал“ и макар да не е бил в болницата в Сливен, той предполага, че съставът там е недокомплектуван.Педиатърът отново отбеляза, че в такива ситуации е наложително майката да присъства, за да носи отговорност за случващото се.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега