Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Мутафчийски: Коронавирусът уврежда кръвоносните съдове и миокарда

Проф. Мутафчийски: Коронавирусът уврежда кръвоносните съдове и миокарда

Рязък спад на антителата има около третия месец. Най-висок е имунитета около първите 4 седмици.

Коронавирусът уврежда външния слой на малките кръвоносни съдове, с което нанася щети не само на белия дроб, но и на сърдечния мускул и останалите органи. При пациенти в Италия са наблюдавани и кожни промени около месец след прекарване на инфекцията, нещо, което не е установено до този момент у нас.

Тези медицински наблюдения са представени от Университетската болница Сан Матео в Италия по време на официална визита на българска делегация от ВМА. Това съобщи началникът на Националния оперативен щаб - генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски на брифинг в МС.

"Правили са включително и биопсии на сърца, което в България не съм чул да се прави. Именно по този начин е доказано и засягането на миокарда. Много пъти беше задаван въпроса дали един болен с Covid-19, получил от инфаркт, е починал от коронавируса или от инфаркта. Оказва се, че засягането на кръвоносните съдове от Covid-19 е такова, че може да причини такова заболяване", допълни проф. Мутафчийски.

Това е в унисон с изследванията, проведени от Университета в Глазгоу, според които коронавирусът отнема средно 13 години от живота на мъжете и средно 11 от този на жените, допълни началникът на Оперативния щаб.

Други любопитни наблюдения на италианските медици показват, че с времето придобитият имунитет отслабва. Рязък спад на антителата има около третия месец. Най-висок е имунитета около първите 4 седмици.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега