Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Павлов: Строителството в България е по-качествено от това в Турция

Проф. Павлов: Строителството в България е по-качествено от това в Турция

Той коментира основните проблеми, които намаляват сеизмичната устойчивост на сградите – проектиране, експлоатация, лошите материали и др.

Сеизмичната устойчивост на сградите и контролът при проектирането коментира проф. Петър Павлов, ръководител на Национален център по сеизмично инженерство, в студиото на „Твоят ден

Строителството в България е по-качествено от това в Турция и Албания, заяви той. С темата за „срока на годност“ на сградите се спекулира, посочи Павлов.

Той коментира основните проблеми, които намаляват сеизмичната устойчивост на сградите – проектиране, експлоатация, лошите материали и др.

Проф. Павлов обясни, че след земетресението във Вранча българските власти са предприели увеличаване на нормите за сигурност на сградите. През 1987 г. отново са повишени нормите, допълни той. “След 2010 г. сградите се изчисляват по Еврокод 8 (част от системата за оразмеряване на конструкции на сеизмични въздействия). Затова мога да кажа, че в България качеството на строителството е много по-високо от това в Турция и Албания“, заяви той.

Въпросът за контрола на експлоатация на сградите е проблемен, поясни експертът.

Проф. Павлов успокои, че при евентуални трусове в България се очаква „сградите да реагират добре“. Той е на мнение, че България има нужда от лабораторен комплекс, в който да се извършват експериментални изследвания на строителните системи, да се правят препоръки за укрепване, удължаване на живота им.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега