Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Витанов: Ако спазваме карантината, още след 3 седмици ни очакват добри новини

Проф. Витанов: Ако спазваме карантината, още след 3 седмици ни очакват добри новини

Съвместно с БАН към Оперативния щаб стартира звено за информационно-математическо моделиране.

Новосъздаденият логистичен център за управление и разпределение на доставките на консумативи стартира работа. Паралелно с контрола върху снабдяването на здравните заведения и институциите с предпазни средства, центърът ще осъществява и информационно-изчислителна дейност. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев на извънреден брифинг на Националния оперативен щаб.

Съвместно с БАН към Оперативния щаб стартира звено за информационно-математическо моделиране, чрез което центърът ще се стреми да изследва положението и да прави прогнози за развитието на епидемията от Covid-19 у нас.

"Наши колеги работят още от самото начало с модели, които развиваме в последните години и в рамките на една национална програма, която е Информационни и комуникационни технологии в областта на образованието, науката и сигурността. Така че това не е нещо ново, работим го от известно време, с цел да използваме математически модели, които се използват в областта на епидемиологията, за да можем да даваме прогнози как ще се развива по-нататък динамиката и процесът, свързан с развитието на коронавируса", коментира академик Юлиан Ревалски от БАН.

"Ако всички се придържат към мерките за безопасност и карантината не се пробие, още след около 3 седмици ни очакват първите добри новини за намаляване на тенденцията, а след около 3 месеца ще можем да се похвалим, че сме се изчистили заразата", коментира проф. Николай Витанов от БАН, който специализира именно със социално-изчислителни науки.

От днес започва оборудването на личните лекари в страната с предпазни консумативи за еднократна и многократна употреба. Продължават и доставките на дарени материали от Турция, както и преговорите за помощни средства от Китай.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега