Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ПРОФОН ще лицензира на място музиката в заведения и хотели в Сл. бряг

ПРОФОН ще лицензира на място музиката в заведения и хотели в Сл. бряг

Организацията на артистите-изпълнители и музикални продуценти - ПРОФОН открива утре в Сл. бряг временна приемна с цел разясняване на лицензирането на използване на музика в хотели, заведения и магазини в Слънчев бряг, Несебър, Бургас и региона.

Организацията на артистите-изпълнители и музикални продуценти - ПРОФОН открива утре в Сл. бряг временна приемна с цел разясняване на лицензирането на използване на музика в хотели, заведения и магазини в Слънчев бряг, Несебър, Бургас и региона.

От 6 до 9 юни, включително, всички собственици и управители на търговски и туристически обекти могат да посетят офиса на „Съюз на собственицитете - Слънчев Бряг”, намиращ се в Административна сграда на КК „Слънчев бряг”, ет. 2, за да уредят правото да излъчват музика в своите хотели, заведения или магазини. Служители на ПРОФОН ще консултират и сключват договори, а необходимите документи, които ще са необходими са фирмено удостоверение и копие от категоризацията.  

Временната приемна на ПРОФОН има за цел да улесни представителите на местния туристически и търговски бизнес, които трябва да лицензират публичното изпълнение на музика с организацията на артистите-изпълнители и музикални продуценти, преди предстоящите проверки от страна на Инспекторат "Авторско право и сродни права" към Министерство на културата.

Според промените в Закона за авторското право и сродните му права, влезли в сила от 25 март 2011 г., санкциите за нарушители на закона, в това число и публични места, които използват музика без разрешение от правоносителите е между 2000 и 20000 лв. при първо нарушение и между 3000 и 30000 лв. при повторно.  

Възнаграждението, което трябва да плащат заведенията и хотелите зависи от броя на местата и категоризацията на обекта, като стойностите са между 3 и 11 лв. за година на място или легло. Обектите, членове на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и местните й структури (сред които и „Съюза на собствениците - Слънчев бряг”) се ползват и със специална отстъпка, част от рамково споразумение, подписано между организацията и ПРОФОН.

Възнагражденията за търговски обекти (магазини) и центрове за услуги (фризьорски, фитнес и др.) се определят от площта и са средно между 1 и 2 лв. на квадратен метър за година. Всички сезонни обекти (които функционират до 184 дни в годината), плащат половината от годишната тарифа, поясняват от ПРОФОН.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега