Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прогноза: По 3 000 болни от коронавирус на ден в края на месеца

Прогноза: По 3 000 болни от коронавирус на ден в края на месеца

Бургаска област се е запътила към червената зона

30 са индикаторите за смяна на тренда в ковид кризата. Според тях във втората половина на август се очертават проблеми. При развитие на неблагоприятния сценарий в края на месеца можем да очакваме и по 3 000 новозаразени от ковид на ден у нас. Това прогнозира пред БНР-Бургас  математикът проф. Николай Витанов. В момента се намираме в преходна седмица, но Бургаска област се е запътила към червената зона според картата на очакваната 14-дневна заболеваемост, посочи той:

"Дали Министерството на здравеопазването ще даде толеранс, че в момента в Бургаска област населението е повече, отколкото е нормално или няма да го дадат и веднага ще пристъпят към някакви мерки, това си е вече тяхна работа, но човек като чете плана на МЗ мерките за ниво 2 не са кой знае какво и те няма да бъдат усетени съществено от летуващите. Дадох прогноза за по-оптимистичен вариант, ако екипът на доцент Ангел Кунчев успеят да се противопоставят на разпространението на вируса, но веднага казах, че хората му са малко и не се очаква да се противопоставят успешно и отбраната ни ще бъде пробита във втората половина на август. Графиката за неблагоприятния случай върви така -на 3 август-400 случая, бяха 393, на 13-ти август-800 случая, на 25-ти -1 600 и в края на месеца 3 000."
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега