Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Програмата за саниране продължава, но отново ще се съфинансира от собствениците

Програмата за саниране продължава, но отново ще се съфинансира от собствениците

Към момента МРРБ разработва нова "жилищна стратегия", която ще бъде поставена на широко обществено обсъждане през май.

Програмата за енергийна ефективност на жилищните сгради ще продължи и след приключването на сключените до момента договори, но отново ще се съфинансира от собствениците. Това стана ясно от изказването на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова по време на форум за енергийна ефективност в Габрово.

Към момента МРРБ разработва нова "жилищна стратегия", която ще бъде поставена на широко обществено обсъждане през май. Плановете на ведомството включват техническа паспортизация на всички сгради в страната, за да бъде ясно състоянието на жилищния фонд и какви бъдещи мерки да бъдат предприети във връзка с неговото развитие.

Крумоваотбеляза, че инвестирането на публичните средства, данъчни промени, създаване на фонд сустойчиви и предвидими източници за подпомагане гражданите и общините, както иизграждане на информационна система с данни за жилищата в България са средпредвидените в стратегията приоритети.

"Ползитеот Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищнисгради са видими. Съществен е приносът при намаляваневредните парникови емисии, до 60% са намалени разходите за отопление на вечесанираните жилища. Затова и дългосрочната визия е ключова при продължаването наПрограмата" каза още регионалният заместник-министър.

Тя увери, че Програмата ще продължи, като една от идеите е  включването със съфинансиране отсобствениците при обновителните дейности. Това щяло да повиши ангажираността награжданите към поддръжката на сградния фонд.

"Амбицията ни е дасанираме всички жилища, които се нуждаят от обновяване. Това са близо 42 000жилищни сгради", коментира още заместник-министър Крумова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега