Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прокуратурата проверява нашенци, придобили скъпи имоти и луксозни коли

Прокуратурата проверява нашенци, придобили скъпи имоти и луксозни коли

На територията на страната се управляват 50 автомобила "Майбах", 193 автомобила "Бентли", 31 автомобила "Ламборджини", 68 автомобила "РолсРойс" и 93 автомобила "Ферари".

През 2015-а  и 2016-а година 245 лица са придобили недвижими имоти на стойност между 500 000 и 800 000 лева, а 120 лица са придобили имоти на стойност над 800 000 лева. На територията на страната се управляват 50 автомобила "Майбах", 193 автомобила  "Бентли", 31 автомобила  "Ламборджини", 68 автомобила "РолсРойс" и 93 автомобила "Ферари". До главния прокурор  Сотир Цацаров е постъпила информация от ЦУ на НАП за 365 физически лица, придобили през тези две години недвижими имоти с цена над 500 000 лева.

Главният прокурор е сезиран и от ГД „Национална полиция“ - МВР със справки за евентуални предстъпления, извършени от собствениците на скъпите возила, включително за данъчни престъпления и измами. Предоставената информация от НАП и ГДНП е преценена като повод за извършване на проверка, предвид наличие на данни за извършени данъчни престъпления /чл. 255 и сл. от НК/ и пране на пари /чл. 253 от НК/, поради което главният прокурор разпореди на прокуратурите предприемане на действия на територията на цялата страна.

НАП ще извърши данъчни проверки по предоставените от МВР данни, при които да се установят най-малко: датата на придобиване и стойността на МПС, като се изискат договор за покупка, фактура или митническа декларация (ЕАД), както и произхода на паричните средства за закупуването на МПС. Ще бъде извършен и анализ на доходите на собствениците.

При деклариране на заемни средства, ще се изследва произхода им, съответно декларирани ли са те по реда на чл. 50 от ЗДДФЛ /както от заемодателя, така и от заемополучателя/. Указано е също да се анализира  доколко посочената цена на придобиване на МПС съответства на действителните пазарните цени към момента на сделката. Ако бъде установено, че съответното МПС е управлявано от друго лице, различно от собственика, е разпоредено да се изиска информация за основанието за предоставянето на МПС, времето за предоставяне, както и наличието на насрещна престация.

Сходна е ситуацията и със скъпите недвижими имоти. Органите на МВР ще трябва да данни за продавачите на имотите, кога и къде са извършени сделките, наличието на свързани лица, фирми и тяхната дейност, декларирани доходи, извършени разходи, банкови сметки, движението на проверяваните средства по банковите сметки и др.

След приключване на проверките по двете направления, ще бъде предоставена допълнителна информация за последващите действия от Прокуратурата на Република България.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега