Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прокуратурата проверявала министър Данов за престъпление във Франция

Прокуратурата проверявала министър Данов за престъпление във Франция

Българската прокуратура проверявала министърът на инвестиционното проектиране – Иван Данов по подозрения за документно престъпление, извършено във Франция през 2004-2005 година. Това сподели в ефира на Нова телевизия журналистът Атанас Чобанов. Самият Чобанов бил разпитван от полицията заради негов материал по случая.

Българската прокуратурапроверявала министърът на инвестиционното проектиране – Иван Данов поподозрения за документно престъпление, извършено във Франция през 2004-2005година. Това сподели в ефира на Нова телевизия журналистът Атанас Чобанов. СамиятЧобанов бил разпитван от полицията заради негов материал по случая.

Според информацията на Чобанов, Данов работел унас, но същевременно бил регистриран като безработен във Франция. В качествотоси на такъв, министърът получавал социални помощи в продължение на 8-9 месеца.

„Прокуратурата проверяваданните, които изнесохме, тъй като по българския закон документнотопрестъпление е с давност 10 години и за да се стигне до получаването на тезипомощи за безработица Иван Данов е подписвал декларации, че е безработен въвФранция, живее там и си търси работа. В същото време той е живял тук и еработил по няколко архитектурни проекта, а също е преподавал и в Университетапо архитектура", казва Чобанов.

Във Франция, обаче, давността еедва 5 години. Това е и причината със случая да се заеме българскатапрокуратура. В случай, че подозренията се окажат верни, френските власти могатда си поискат парите обратно.

МинистърДанов отрече обвиненията да са истина и заяви, че не е получавал социалнипомощи, или поне това не му е известно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега