Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прокурор: Мартин Божанов -Нотариуса и Велимир Атанасов присъстваха на коледно тържество на СРП

Прокурор: Мартин Божанов -Нотариуса и Велимир Атанасов присъстваха на коледно тържество на СРП

Също така уточни, че е разбрала кои са Божанов и Атанасов след няколко месеца, когато е чула, че на тържеството е имало "двама души, които не са с много добра репутация", поинтересувала се е кои са те и е прочела медийни публикации за тях.

По време на изслушване в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прокурор Вероника Димитрова от Софийска районна прокуратура (СРП) заяви, че Мартин Божанов и Велимир Атанасов са присъствали на коледното тържество на районната прокуратура в Банско през 2021 г. Данни за присъствието на Божанов на тържеството излязоха при предходни изслушвания на служители от СРП.

Тя добави, че не е била уведомена, че те ще присъстват. Също така уточни, че е разбрала кои са Божанов и Атанасов след няколко месеца, когато е чула, че на тържеството е имало "двама души, които не са с много добра репутация", поинтересувала се е кои са те и е прочела медийни публикации за тях.

„Всички други на банкета ги познавах, освен тези двама души“, посочи тя.

Десетимата изслушани прокурори днес, които са присъствали на коледното тържество, казаха, че не познават Мартин Божанов, а повечето са разбрали за това кой е той след убийството му.

Мартин Божанов -Нотариуса беше убит в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов. По време на обиските са иззети компютри и различни материални носители на информация. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, имотни измами и пране на пари. В парламента беше създадена временна парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. Съдийската и Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет също започнаха да работят по казуса и евентуалната връзка на магистрати с Мартин Божанов.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега