Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пролетта дойде в Зоопарк Бургас с бебета и нови обитатели /Снимки/

Пролетта дойде в Зоопарк Бургас с бебета и нови обитатели /Снимки/

Сред новите любимци на децата са мини овцете, които пристигнаха съвсем скоро в зоопарка

Вече стана традиция всяка пролет в Зоопарк Бургас да има бейби бум. Неговите обитатели живеят нашироко и са добре обгрижени от своите стопани фамилия Дъбови. Затова се размножават често и безпроблемно.


Снимка: Елеонора Дъбова

Семейство Дъбови съобщи, че тази пролет са посрещнали на белия свят лемурче, черно муфлонче, козирогче и малко щраусче ему. Освен това по линията на обмена с други зоопаркове те вече показват на своите посетители двойка маймуни от породата капуцини, каракал и стадо мини овце. Капуцините са вече настанени и се радват на различните съоръжения за катерене, почивка и забавление. Маймуните от тази порода са изключително социални и игриви. Те са признати за едни от най-умните примати.


Снимка: Елеонора Дъбова

Сред новите обитатели е млад женски каракал (наричан още персийски рис) на около година. Той е единствен в България. Женските от този вид са много красиви и елегантни. Цветът на козината им е охра - кафява до тъмнокафява. Ушите са най-отличителният и характерен елемент от външния вид на каракала. Те са дълги, завършват с черен пискюл в края и извършват непрекъснати въртеливи движения.


Снимка: Елеонора Дъбова

Сред новите любимци на децата са и мини овцете, които пристигнаха съвсем скоро в зоопарка. Те се считат за най-малките в света. Достигат височина около 50 см. Стадото е от един мъжки и три женски, а вече имат и малка рожба.Зоопарк Бургас е отворен и посреща своите посетители при спазване на всички актуални противоепидемични мерки.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега