Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пропускайки закуската трупаме до 12 килограма на година

Пропускайки закуската трупаме до 12 килограма на година

Причината за това е, че хората, които не закусват, обикновено компенсират пропуснатото, като приемат около 252 калории над необходимия дневен прием.

Старата поговорка, че "закуската е най-важното хранене за деня" се оказва напълно вярна, сочат данни от британско изследване. Според учените, пропускането на сутрешната закуска, дори само 2-3 пъти седмично, води до натрупването на до 12 килограма излишно тегло годишно.Причината за това е, че хората, които не закусват, обикновено компенсират пропуснатото, като приемат около 252 калории над необходимия дневен прием. 

Още повече предвид това, че ако не хапнем нищо сутринта, често посягаме към бисквитите, снаксовете и шоколада преди обедната почивка.От всички 2 000 запитани, 45% признават, че похапват вредни храни преди обяд, а 30% споделят, че се чувстват уморени и отпаднали. 14% от доброволците пък са нацупени и раздразнителни. По отношение на причините да пропуснем закуската - те са много - половин час повече сън, липса на глад, липса на време и др.

Диетолозите обаче предупреждават, че пропускането на сутрешното хранене в повечето случаи води до нездравословен дневен режим. Ако закусите обилно сутринта, до обяд ще се чувствате сити, вероятно няма да посегнете към тежки храни в обедната почивка и ще заложите на по-леки ястия, салати и свежи плодове.

Освен това, научни изследвания сочат, че приемането на обилна и здравословна закуска може да забърза метаболизма. Организмът ни ще има време да изразходва калориите, така че храната да не се превърне в излишни мазнини и килограми. 

Според диетолозите, закуската ни прави по-енергични, по-креативни и повдига настроението ни, за да започнем деня с ентусиазъм, вместо с умора.За тези, които обичат да си поспиват, закуската може да бъде и не толкова трудоемко и отнемащо време занимание - пригответе варени яйца от вечерта, или заложете на зърнена закуска, мюсли или кисело мляко.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега