Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Протестиращи затвориха две ключови кръстовища в София

Протестиращи затвориха две ключови кръстовища в София

"Сериозни затруднения в придвижването в столицата се очакват днес", коментира директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Във връзка с протестните действия две кръстовища в центъра на София са затворени -  Орлов мост и "Цар Освободител" в района на Президентството. Не се пропуска движение на МПС през тези две места. Патрули на СДВР отклоняват трафика и регулират движението, информират от пресцентъра на МВР.

"Сериозни затруднения в придвижването в столицата се очакват днес. Малка част от протестиращите са разположили около 10 палатки на Орлов мост. Палатки има и на пл. „Независимост“. През цялата нощ, още от малките часове разговаряхме с протестиращите и в резултат 4-5 кръстовища бяха освободени, но разговорите с протестиращите са изключително трудни и непродуктивни. Опасявам се от вероятността и полагаме усилия да не се стигне до физически сблъсък", коментира пред медиите директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Той призова всички страни да проявят толерантност, а протестиращите да осигурят възможност на столичани да стигнат до работните си места. "Да се спазват правилата и протестните действия да протичат при зачитане на правата на гражданите", апелира още шефът на столичната полиция.

"Заради блокирането на Орлов мост,  сме създали сме организация на движението - както за лични автомобили, така и за градския транспорт.  Вътрешното ми убеждение е, че трябва да  положим максимални усилия, за да запазим мира. Стратегията ни е да водим диалог с всеки, за да се запази спокойствието. Не изхождаме от позицията на силата, въпреки огромния стрес, натоварване и обиди, на които са подложени служителите на реда. Поздравявам колегите ги за търпението и разчитам на самоконтрола им дори в моменти на повишено напрежение, каквито не липсват през последните дни", заяви Хаджиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега