Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проучване: Децата и младежите са "най-ефективните" разпространители на COVID-19

Проучване: Децата и младежите са "най-ефективните" разпространители на COVID-19

Според международния екип, провел проучването, по отношение на COVID-19 суперразпространителите се оказват "правилото", а не "изключението".

Децата и младежите са "най-ефективните" разпространители на COVID-19. Това показват данните от мащабно проучване, осъществено съвместно от американски и индийски учени. В експертната група са участвали специалисти от Принстън, Джонс Хопкинс, Бъркли, Калифорнийския университет, както и представители на здравните власти в Югоизточна Индия.

Екипът изследвал пътя на заразяване и смъртността при 575 071 лица, регистрирани като контактни на 84 965 потвърдени заразени с COVID-19. Това представлява най-голямото и мащабно изследване не само по отношение на SARS-CoV-2, но изобщо в историята на епидемиологията. Резултатите от него са публикувани в края на септември в журнала "Science", посочват от Принстън.

Изследването показва, че около 71% от заразените не успяват да предадат инфекцията на друго лице, докато едва 8 на сто са отговорни за предаване на заразата на до 60% от вторичните случаи. Това са т.нар. "суперразпространители" на инфекцията. Според международния екип, провел проучването, по отношение на COVID-19 суперразпространителите се оказват "правилото", а не "изключението".

Изследването показва още, че вероятността едно заразено лице да предаде вируса на друго при близък контакт варира от 2.6% в общността до 9%, когато двете лица живеят в общо домакинство. Оказва се, че децата и младежите са ключови за разпространението. Преобладаващата част от новозаразените и починалите лица се намирали в така да се каже "млада среда".

Според американските и индийските учени, при децата и младежите вероятността да предадат заразата на лице на своята възраст била много по-голяма, като варирала от 4.7 на сто до 10.7 на сто.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега