Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проучване: Пет партии биха влезли в Парламента, ако изборите бяха днес

Проучване: Пет партии биха влезли в Парламента, ако изборите бяха днес

Спад в доверието към ГЕРБ и ръст на подкрепата към БСП изравни резултатите на двете партии, които отчитат съответно 23.8% и 23.4% от подкрепата.

И през септември социологическото проучване на "Тренд" сочи, че пет са партиите, които със сигурност биха влезли в следващия Парламент, ако изборите бяха днес. Спад в доверието към ГЕРБ и ръст на подкрепата към БСП изравни резултатите на двете партии, които отчитат съответно 23.8% и 23.4% от подкрепата.

Като трета политическа сила се очертава Слави Трифонов и партията му "Има такъв народ", които печелят 15.9 на сто от гласовете или точно 1% повече от подкрепата, в сравнение със същото проучване, проведено през месец август. Четвърти и пети остават ДПС и Демократична България, които размениха местата си със съответни резултати 10.4% и 9.9%. Формацията около Мая Манолова и Обединени патриоти запазват шансове за представителство в следващото Народно събрание със съответно 4% и 3.9% от гласовете.

В проучването, поръчано от в-к "24 часа", са участвали 1008 пълнолетни българи. Допитването е осъществено в периода 29 август - 5 септември. В сравнение с предходното проучване, подкрепата за протестите остава непроменена - 62% ги подкрепят, а 30% не ги подкрепят. Същото важи и за скептицизма, че те ще доведат до оставка – 42% смятат, че протестите няма да доведат до оставка на правителството, а една трета смятат, че ще доведат. Мнозинството от интервюираните (55%) не подкрепят блокирането на ключови кръстовища от протестиращи, а 35% ги подкрепят.

На въпрос има или няма нужда да се приема нова конституция на България, над една трета отговарят с „не знам / не мога да преценя“. 29% са на мнение, че има нужда от нова конституция, а 37%, че няма. есъмнено най-сериозна подкрепа (83%) събира намаляването на броя на народните представители от 240 на 120. Другата промяна, която събира висока подкрепа, е намаляването на мандатите на „тримата големи“ в съдебната система от 7 на 5 години, като 72% подкрепят, а 7% не подкрепят тази промяна. Останалите инициативи остават по-чужди на респондентите. Напълно логично е подобна сложна конституционна проблематика да поражда повече натрупвания в отговорите „не знам / не мога да преценя“.



ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега