Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проучване: Пет партии влизат в следващото НС, сред тях са тази на Слави и ДБ

Проучване: Пет партии влизат в следващото НС, сред тях са тази на Слави и ДБ

Две други формации отчитат шанс за представителство.

5 сигурни партии в следващото Народно събрание и 2 с реални шансове за представителство - това показват резултатите от проучване на "Тренд", осъществено в периода 3-10 август по поръчение на в-к "24 часа". В допитването са участвали 1010 пълнолетни българи. Според техните отговори, подкрепата към ГЕРБ намалява, но остава първа политическа сила с минимална преднина пред БСП.

24.2% от допитаните са категорични, че отново биха гласували за ГЕРБ на изборите. Делът на БСП е 22.9%. Изненада обаче "сервират" следващите три политически сили. Ръст се отчита при партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, която събира подкрепа от 14.9% от гласуващите. Това отрежда стабилното трето място на формацията на сериозна дистанция от втората политическа сила, но и с комфортна преднина пред четвъртия.

Демократична България е другият печеливш от протестите с 10.1% подкрепа сред гласуващите, като вече дели четвъртото място с ДПС (9.8% сред гласуващите). Евентуалната нова формация на Мая Манолова (4.4% сред гласуващите) и Обединени патриоти (ВМРО и НФСБ) (4.1 % сред гласуващите) изглеждат с реални шансове за представителство в следващото Народно събрание, констатират от "Тренд".

Що се отнася до протестите, 60% от българите ги подкрепят, като 34% напълно ги подкрепят, а 26% по-скоро ги подкрепят. 31% са тези, които не подкрепят протестите. Електоратът на ГЕРБ почти единодушно изразява неподкрепа към протестите, а огледално изглеждат симпатизантите на БСП, „Има такъв народ“ и Демократична България. Въпреки подкрепата за протеста, по-голямата част (39%) от интервюираните остават скептични, че те ще доведат до оставка на правителството.

Отчита се сериозна динамика при индикатора за необходимостта от предсрочен вот, като през август 46% от всички запитани смятат, че са необходими предсрочни парламентарни избори, а 37% са на обратното мнение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега