Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проверяваме дали партиите злоупотребяват с личните ни данни

Нередности не липсват
Проверяваме дали партиите злоупотребяват с личните ни данни

Всеки, който желае, може да провери дали името му присъства в подписка за регистрация на партия, коалиция или инициативен комитет за участие в предстоящите европейски избори през май. Това е възможно на сайта на Централната избирателна комисия.

Всеки, който желае, може да провери дали името му присъства в подписка за регистрация на партия, коалиция или инициативен комитет за участие в предстоящите европейски избори през май. Това е възможно на сайта на Централната избирателна комисия.

От вчера е достъпна страницата в интернет сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК), на която гражданите могат да въведат единния си граждански номер (ЕГН) и да разберат дали са включени в списъка на подкрепилите някоя партия или коалиция.

Часове след като ЦИК даде възможност граждани да правят справка по ЕГН дали името им е използвано при регистрацията на партии и коалиции, се появиха сигнали за злоупотреби. Десетки потребители в социалните мрежи се оплакаха, че според системата имената им фигурират в подписките на партии, които не са подкрепили. Освен това се появиха и "фантоми" подкрепящи партиите, чиито ЕГН-та са нереални - от рода на "1111111111" или "2222222222".

Блогърът Боян Юруков публикува в блога си чернова на жалба до Комисията за защита на личните данни (КЗЛД)."Съветвам всички да направят тази проверка и да подадат жалба до КЗЛД. От тях ще получите номер, с който да следите разглеждането ѝ. Доколкото ми е известно, ЦИК разчита единствено на проверката на ГРАО, затова надали жалбата ви ще има ефект върху изборите. Самите партии обаче може да бъдат санкционирани за това, че са използвали личната ви информация.", пише в блога си Боян Юруков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега