Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Първанов налага вето на пенсионната реформа

Първанов налага вето на пенсионната реформа

Президентът ще наложи вето на пенсионната реформа. Това стана ясно след срещата на държавния глава със синдикатите.

Президентът ще наложи вето на пенсионната реформа. Това стана ясно след срещата на държавния глава със синдикатите. Информацията бе потвърдена от президента на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев, който обясни пред журналисти, че на едночасовата среща е бил обсъден въпросът за пенсионната реформа.

"Президентът счете нашите мотиви за основателни и аргументирани и ще наложи своето конституционно право на вето върху тази част от закона”, посочи Тренчев. По думите му Първанов ще се произнесе най-късно до понеделник. "У нас остана впечатление, че президентът ще наложи вето”, заяви Пламен Димитров, председател на КНСБ.  

В началото на срещата държавният глава изтъкна, че внимателно е следил парламентарните дебати и обществените реакции, в т.ч и синдикалните, във връзка с промените в закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2012 г.

"Сега идва времето, в което на базата на допълнителни консултации ще трябва да определя своето становище във връзка с това дали да издам указ за обнародването или да наложа вето върху някои от тези промени или върху закона като цяло. В рамките на срещата, е добре да обсъдим и други въпроси свързани с общественото напрежение", заяви държавният глава.  

Президентът изтъкна още, че срещата днес е част от активния диалог между синдикатите и президентската институция през годините, но изрази съжаление, че често това е било по поводи свързани със социалното напрежение, какъвто и е настоящия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега