Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Първият робот за дезинфекция срещу COVID-19 от ЕС пристига в България

Първият робот за дезинфекция срещу COVID-19 от ЕС пристига в България

Роботите могат да дезинфекцират за 15 минути стандартна болнична стая спомощта на ултравиолетова светлина.

На 3 август (вторник) в Пловдив ръководителят на Представителството наЕвропейската комисия в България Цветан Кюланов ще участва в церемония вУМБАЛ „Свети Георги“ по приемането на първия специализиран робот задезинфекция срещу коронавирус, доставен по линия на общата поръчка наКомисията за различни болници в Европейския съюз. Освен ръководството наболницата на събитието ще присъстват представители на Министерството наздравеопазването, Посолството на Кралство Дания, на фирмата доставчик нароботите и на българския й ексклузивен дистрибутор.

В бюджета на ЕС са заделени общо 12 милиона евро за закупуване на поне 200робота в лечебни заведения, които са на първа линия в борбата с пандемията отCOVID-19. Средствата са по линия на Инструмента за спешна подкрепа, аустройствата се доставят от датската компания UVD robots, която спечели търга заспешна поръчка.

Роботите могат да дезинфекцират за 15 минути стандартна болнична стая спомощта на ултравиолетова светлина. Освен COVID-19 те унищожават множестводруги патогени, предотвратявайки вътреболнични инфекции. С едно зарежданемашините могат да дезинфекцират над 18 помещения. Дезинфекцията сеосъществява без човешка намеса, като по този начин се предпазва здравето наперсонала в лечебните заведения.Събитието започва от 11:00 ч. в централната конферентна зала в УМБАЛ“Свети Георги” (бул. Пещерско шосе 66) с кратки изявления за медиите, следкоето ще има възможност за снимки на робота в действие.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега