Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Любен Дилов-син: ИТН са наивни, но е редно да направят кабинет

Любен Дилов-син: ИТН са наивни, но е редно да направят кабинет

"Ще настоявам за актуализация на бюджета, за да разполага Бургас с кръвен център"

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Бургас на последните два парламентарни избори Любен Дилов-син се срещна с журналисти на неформална среща в центъра на морския град. Дилов коментира актуалната политическа обстановка в страната след изборите от 11-ти юли, като изрази надежда час по-скоро партията победител - "Има такъв народ", да състави правителство. "Както казахме и преди изборите - ние нямаме реален противник и не усещаме никого за враг, освен хаоса. Сега го виждате в действителност. ГЕРБ-СДС и Гергьовден отново сме изправени пред възможността не да имаме политически противник, с който да влизаме в битка, а да разполагаме с един хаос, който се опитваме да помогнем да се подреди по някакъв начин. Дори вчера Слави (Трифонов), ако сте го слушали какво каза, използва точно тази дума: хаос. Ние бяхме убедени, че така ще стане. За този хаос голяма е заслугата на кандидат-президента Радев и на неговия кабинет. Но, все едно. Толкова може човекът, това прави", започна словото си Дилов-син, който говори пред представителите на медиите в качеството си на председател на Движение "Гергьовден", но сподели, че с ГЕРБ-СДС имат почти на 100% еднакви възгледи.

"От тук насетне какво се случва - независимо как се развие кабинетът, а ние вярваме че ще има кабинет, даже се надяваме да е с мандата на "Има такъв народ", защото с мандат на БСП не би било справедливо да стане, имаме няколко много важни задачи, с които се захващаме буквално другата седмица. Едната е свързана с актуализацията на бюджета. Искаме да направим всичко възможно Бургас да разполага с кръвен център. В момента в Бургас и региона сигурно има над един милион души, а най-близкият кръвен център е в Стара Загора. Надявам се да не се налага бургазлии да научат по трудния начин колко е важно да има кръвен център в самия град. Тук има всички предпоставки - Общината разполага с прекрасна база, има много добри доктори. Единственото, което трябва да се направи, е с актуализацията на бюджета да се предвиди сума за още няколко щата, които да дадат възможност за създаване на сертифициран кръвен център. Това изглежда нещо дребно, но не е, напротив, много важно е. Иначе другите приоритети от кампанията си ги движим. За съжаление някои от инвестиционните намерения, които имахме, в момента са на трупчета. Нашата група смята да положи големи усилия най-вече да продължим програмата за саниране, да придвижим напред плана за възстановяване и устойчивост, защото забавянето му е просто една чиста непростима горделивост от страна на президента", добави Дилов.

На въпрос на репортер на PoligrafF.net дали има шанс ГЕРБ-СДС да промени мнението си и да се опита да създаде кабинет, ако получи мандат, Дилов беше категоричен: "Мандат от ГЕРБ няма да бъде реализиран, а ще бъде върнат и ще се отиде на трети вариант, който, да не правим догадки, но вероятно ще бъде даден на БСП. Не виждам как президентът би направил друго. Партии с по 4-5% се опитват да карат влака, което не е правилно. Има партия, която е спечелила изборите и е редно тя да направи кабинет. Както е редно другите да се опитат да и помогнат от кумова срама". 

"По волята на суверена, както обича да казва Слави, той трябва да направи кабинет, а другите си избират собственото поведение. Парадоксалното в момента е, че ГЕРБ и БСП се държат доста по-отговорно в това начинание, отколкото хората, от които се очаква да направят усилие да се състави кабинет. Времето тече. Никой няма интерес от нови избори, никой. Много съм заявявал, че ние сме убедени в почтените намерения на ИТН, сигурни сме. Те са толкова наивни и правят глупави неща, че очевидно са почтени към този момент. Но, все пак е редно тези хора да направят кабинет". Попитан дали вече се обсъжда вероятен кандидат за президент от ГЕРБ, Дилов каза следното: "Наясно съм, че много се говори за тази тема, но все още официално не сме обсъждали нищо. Или ще бъде мъж, или жена".  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега