Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Публикуваха дневници на папа Йоан Павел ІІ

Публикуваха дневници на папа Йоан Павел ІІ

Дневници на папа Йоан Павел ІІ бяха публикувани в Полша, въпреки неговото посмъртно желание бележниците му да бъдат унищожени, предава BBC. Дългите страници с лични бележки били запазени от личния секретар на папата - кардинал Станислав Живиц, който сметнал, че са безценен източник на информация за живота на Йоан Павел ІІ.

Дневници на папа Йоан Павел ІІ бяха публикувани в Полша,въпреки неговото посмъртно желание бележниците му да бъдат унищожени, предава BBC. Дългитестраници с лични бележки били запазени от личния секретар на папата -  кардинал Станислав Живиц, който сметнал, че сабезценен източник на информация за живота на Йоан Павел ІІ.

Книгата се състои от 640 страници под общото заглавие: „ВБожиите ръце. Лични бележки 1962-2003 г.“. В нея се разкриват лични размишленияпо религиозни въпроси още от времето, по което покойният папа е бил Епископ наКраков.

Публикуването на бележниците предизвика противоречиви реакции. Някои смятат, че е грях да се пренебрегне посмъртното желание насветия мъж. Други пък защитават тезата на Живиц, че унищожаването на бележкитеби било „престъпление“.

Бившият секретар на покойния Йоан Павел ІІ обясни, чеприходите от книгата ще бъдат използвани за финансиране на мемориален музей,посветен на бившия папа, който се очаква да бъде обявен за светец през април.

Кардинал Станислав Живиц бе най-близкият човек и дяснаръка на папа Йоан Павел ІІ в продължение на почти 40 години. Някои твърдят, чепрез последните години на престола, покойният папа е разчитал изцяло насекретаря си поради невъзможността да изпълнява задълженията си.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега