Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пулмолог за направленията за PCR: Ще има опашки от пациенти с COVID-19

Пулмолог за направленията за PCR: Ще има опашки от пациенти с COVID-19

"Хората от малките населени места ще останат без лечение", алармира д-р Росен Маринов.

„Смятам, че идеята не е правилна. Пулмолозите са много малко на брой в сравнение с личните лекари. Това ще ги натовари страшно много, защото болните с COVID-19 са много. Всички те трябва да преминат през пулмолозите, за да не плащат PCR тестовете, а лекарите няма да могат да отделят достатъчно време за преглед”.  Това заяви Nova пулмологът д-р Росен Маринов в отговор на въпрос до какво ще доведе идеята с неговите колеги от 1 април да издават направления за тестове за коронавирус.

По думите му колегите му са ангажирани най-вече в болничната помощ и имат много малко часове за извънболнична помощ. „А пациентите ще бъдат много. Няма да могат да ги прегледат. Ще се получат опашки. Много са и пациентите, които преглеждаме и извън COVID-19. Това са пациенти с хронични белодробни заболявания, хора с остри респираторни заболявания. Така ще се смесят два потока – заразен с чист. А именно тези болни са много податливи на коронавируса”, подчерта той.

Според него парите за личните лекари няма да намалеят, както твърдят те. „Парите няма да намалеят, защото семейният лекар трябва да издаде Талон 3 за ипращане на пациента за консултация с пулмолог. Тестовете също ще останат в същото количество. А какво ще стане с хората в малките населени места, където няма пулмолози? Къде ще отидат тези хора?”, попита д-р Маринов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега