Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Путин: Във военно отношение Русия е готова за ядрена война

Путин: Във военно отношение Русия е готова за ядрена война

Руският президент Владимир Путин заяви в интервю за РИА Новости, че Русия е готова във военно и техническо отношение за ядрена война.

Руският президент Владимир Путин заяви в интервю за РИА Новости, че Русия е готова във военно и техническо отношение за ядрена война. Той подчерта, че по време на военната операция на територията на Украйна никога не е имало нужда от използване на тактическо ядрено оръжие."От военно-техническа гледна точка, разбира се, ние сме готови. Те (ядрените руски сили), са в постоянна бойна готовност", заяви Путин.

Той посочи, че руската ядрена тройка е по-модерна от която и да е друга. И добави, че Руската федерация ще бъде готова да използва ядрено оръжие, ако е застрашено съществуването на руската държава или увреждането на нейния суверенитет и независимост.Ядрената триада включва три компонента: стратегическа авиация, междуконтинентални балистични ракети и атомни подводни ракетоносци.Според руският президент САЩ в момента си поставят задачи за повишаване на модерността на ядрените си сили и развиват всички техни компоненти. "Ние също", отбеляза той.

Владимир Путин не изключи възможността Русия да проведе изпитания на ядрени оръжия, ако САЩ ги проведат.На 9 март телевизионният канал CNN цитира двама високопоставени американски служители, според които в края на 2022 г. Съединените щати са започнали "задълбочена подготовка" за евентуален руски ядрен удар на територията на Украйна. Според събеседниците Вашингтон е започнал да обмисля този сценарий, след като разузнавателните служби са получили "известна информация". Източници от Белия дом също са разказали на The New York Times за такава подготовка. Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че съобщенията за евентуално използване на ядрено оръжие от Русия в Украйна са "спекулации, публикувани във вестниците".

Източник: dariknews.bg.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега