Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Путин заяви, че изборната му победа ще консолидира руското общество

Путин заяви, че изборната му победа ще консолидира руското общество

Владимир Путин каза също, че е готов за разговори по френското предложение за прекратяване на огъня в Украйна по време на Олимпийските игри, но трябва да държи сметка за интересите на Русия на фронтовата линия.

Президентът на Русия Владимир Путин благодари днес на руснаците, които отидоха да гласуват, като каза, че резултатът от президентските избори ще позволи на руското общество да се консолидира и да стане по-силно, предаде Ройтерс.

Путин говори в централата на предизборния си щаб, след като частични резултати от президентските избори показаха, че той е спечелил вота  с рекорден резултат за постсъветската епоха.

Путин заяви, че приоритет на Русия трябва да бъдат задачите, свързани с това, което Москва нарича "специална военна операция" в Украйна. Според него руската армия трябва да стане по-силна. Той каза, че ще направи всичко по силите си, за да реши тези задачи и да постигне целите, които той и неговата администрация смятат за приоритет.

По думите му руските въоръжени сили напредват ежедневно в Украйна и имат инициатива на бойното поле.

Владимир Путин заяви, че протестът на опозицията, организиран срещу него, не е имал никакъв ефект, но заяви, че хората, които са попречили чрез вандалски действия на гласуването на други хора, трябва да бъдат наказани.

На пресконференцията в предизборния си щаб Путин каза, че се е съгласил на сделка за размяна на затворници, включваща блогъра Алексей Навални преди смъртта му миналия месец. Путин посочи, че главно условие за размяната е щяло да бъде това Навални да не се връща в Русия.

Президентът нарече Алексей Навални по фамилия и заяви, че смъртта му е тъжно събитие.

"Що се отнася до г-н Навални: да, той почина. Това винаги е тъжно събитие. Имали сме и други случаи на починали хора в центрове за задържане", каза той на пресконференцията в предизборния си щаб. "Не се ли е случвало това и в Съединените щати?", парира той опит на американски журналист да свърже смъртта на блогъра в затвора с нивото на демокрация в Русия.

Подобно развитие на събитията "се е случвало и в Съединените щати, и то многократно", каза Путин.

Владимир Путин каза също, че е готов за разговори по френското предложение за прекратяване на огъня в Украйна по време на Олимпийските игри, но трябва да държи сметка за интересите на Русия на фронтовата линия.

На пресконференцията руският президент похвали Китай за успехите му на световната сцена и прогнозира, че руско-китайските отношения ще станат по-силни през следващите години.

Отношенията между Русия и Китай са стабилизиращ фактор, а добрите лични отношения с китайския президент Си Цзинпин дават възможност за тяхното развитие, заяви още Путин, цитиран от ТАСС. 

Според него Русия и Китай имат "много припокриващи се интереси както в сферата на икономиката, така и във външната политика". 

Китай се развива с много бързи темпове, много уверено. И което е много важно - структурата на китайската икономика се променя в посока на иновациите, в посока на това икономиката да стане по-иновативна. И ние се опитваме да направим същото в рамките на страната. Пред нас стоят абсолютно същите задачи в Русия", добави Путин.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега