Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Любовта и омразата" в стих на Ботев изпотиха 3 684-ма зрелостници

"Любовта и омразата" в стих на Ботев изпотиха 3 684-ма зрелостници

За ползване на мобилна техника по време на изпита са анулирани 4 работи в областите Бургас, Варна, Пловдив и Хасково.

"Любовта и омразата" в стихотворението "Към брата си" на великия български поет Христо Ботев изпотиха 3 684-ма зрелостници днес. Толкова се явиха на поправителната матура по БЕЛ, макар документи да бяха подали 5 275 младежи.

Целият изпитен въпросник вече е качен на страницата на МОН, заедно с отговорите на отделните въпроси. Припомняме Ви, че за първи път матурата бе организирана на модули. Първият се състоеше от въпроси от затворен тип, с по 4 възможни отговора. За него зрелостниците имаха 1 час. Вторият бе с въпроси от отворен тип, върху който младежите работиха също 1 час. В рамките на 2 часа явилите се зрелостници трябваше да напишат аргументативен текст върху 41-вия въпрос, който бе върху стихотворението "Към брата си".

Поправителни матури по български и литература се проведоха в 175 училища. По време на държавния зрелостен изпит по български език и литература са анулирани 5 работи. За ползване на мобилна техника по време на изпита са анулирани 4 работи в областите Бургас, Варна, Пловдив и Хасково. В област Кюстендил е анулирана 1 работа поради отказ на зрелостник да се върне в изпитната зала и да си предаде писмената работа.

Утре ще се проведе и втората поправителна задължителна матура - по предмет по избор. Заявления за него са подали 6 983 зрелостници. Най-много са желаещите да пишат по география (3179 младежи). На второ място се нарежда биологията с 2 491 желаещи, а на трето - английският език с 289 заявления. Зрелостниците ще се явят на изпит в 215 училища в страната. Изпитът също ще е на модули, но с различен брой и различна продължителност за работа върху всеки модул.

Резултатите от матурите, сесия август-септември, ще бъдат обявени до 12 септември 2016 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега