Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Мустак Рън" ще се проведе в Бургас следващата седмица

"Мустак Рън" ще се проведе в Бургас следващата седмица

През следващия уикенд Бургас ще се включи в световното движение "Мovember" 2016 с маратона "Мустак Рън". Той е част от традиционните съботни бягания на "5kmrun" и ще се проведе в събота - 26 ноември.

През следващия уикенд Бургас ще се включи в световното движение "Мovember" 2016 с маратона "Мустак Рън". Той е част от традиционните съботни бягания на "5kmrun" и ще се проведе в събота - 26 ноември. Сборният пункт е добре познат на редовните участници - Пантеона, а каузата - популяризирането на най-разпространените заболявания, засягащи мъжете.

Движението "Мovember" насочва общественото внимание към мъжките здравни проблеми. На английски думата е комбинация от австралийската разговорна дума за мустак – "Mo" и месец ноември (November). Ако сте редовни потребители на интернет, едва ли сте пропуснали факта, че през този месец представителите на силния пол обикновено са призовавани да забравят за самобръсначките. 

Посланието е подкрепа към мъжете и повишаване информираността на хората за проблемите на мъжкото здраве и конкретно върху най-тежкото и за съжаление най-типично мъжко заболяване – рака на простатата. Всяка година 10 000 нови случаи на това смъртоносно заболяване се регистрират в България, а един от най-големите проблеми у нас, на фона на проблемите в здравеопазването, е късното диагностициране.

Всеки желаещ да участва в "Мустак Рън" може да си пусне естествен, или да си залепи изкуствен мустак, приканват организаторите на маратона. Дамите с прикачен мустак са още по-желани. Допускат се участници облечени карнавално, с перуки, бради и т.н. Целта е преди всичко за повече настроение и усмивки и така да станем съпричастни към мъжките здравословни проблеми.

Желаещите да се включат, могат да се запишат за участие на страницата на организаторите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега