Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Оранжев" код за почти цялата страна, чакат ни нови 50 см сняг

"Оранжев" код за почти цялата страна, чакат ни нови 50 см сняг

Днес снеговалежите ще са обилни, очаква ни и нова снежна покривка от 20 до 50 см в различните части от страната. Очаква се още силен вятър и поледица, предупреждават синоптиците от НИМХ при БАН.

Днес снеговалежите ще са обилни, очаква ни и нова снежна покривка от 20 до 50 см в различните части от страната. Очаква се още силен вятър и поледица, предупреждават синоптиците от НИМХ при БАН.

В планините ще вали сняг, като снежната покривка ще се увеличи поне с 50 см, а вятърът на места ще прави непроходими преспи. Ще бъде с видимост и под 10 м. Температурите ще остават без съществена промяна между -8° и -3°, понижавайки се в крайните югоизточни райони до 0°-1°.

Още сутринта по Северното Черноморие ще вали сняг, по най-южното крайбрежие все още дъжд, но бързо ще премине сняг. Температурите през деня ще са от -2°,-3° по северното крайбрежие до 0°,1° към Ахтопол. Вятърът ще бъде силен и бурен от североизток с пулсации до 20-25 м.сек. Вълнението на морето ще бъде бурно.

Вятърът в съчетание с отрицателни температури ще създава усещане за много по-студено време, в Бургаско заради бурния вятър температурите ще се усещат като -20 градуса.  

"Оранжев" код в почти цялата страна е обявен за днес - 27 от 28-те области са с такъв код. Оранжевият код означава, че времето е потенциално опасно, като са възможни щети и жертви. От НИМХ съветват хората да бъдат много внимателни и да бъдат в течение на очакваните метеорологични условия. По възможност избягвайте рисковете и следвайте съветите на властите, предупреждават синоптиците.

Силните снеговалежи и ниските температури ще продължат до сряда включително.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега