Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Сърце и душа за България"... в подкрепа на Динко

"Сърце и душа за България"... в подкрепа на Динко

Протестът в подкрепа на Динко Вълев от Ямбол все пак започна пред сградата на ОДМВР – Бургас, въпреки разпореждането на кмета Димитър Николов проявата да се състои пред сградата на Общината. Демонстрантите започнаха да се събират край самия Динко доста преди уговорения час – 12:30. Те развяха български флаг и плакати с емоционалните възгласи „Сърце и душа за България“, „Долу ръцете от Динко“ и „Динко е герой“.

Протестът в подкрепа на Динко Вълев от Ямбол все пак започна пред сградатана ОДМВР – Бургас, въпреки разпореждането на кмета Димитър Николов проявата дасе състои пред сградата на Общината. Демонстрантите започнаха да се събираткрай самия Динко доста преди уговорения час – 12:30. Те развяха български флаги плакати с емоционалните възгласи „Сърце и душа за България“, „Долу ръцете отДинко“ и „Динко е герой“.

Един от инициаторите на протеста бе юристът и стар познайник на бургаскатаполиция Петър Низамов -Перата. Той разпалено цитиратекстове на закони, обяснявайки пред множеството защо действията на Динко на14-и февруари са били напълно оправдани и в съответствие с правомощията му катогражданин.

„Всеки има право на активна защита, не само когато е нападнат, но и когатоима посегателство срещу обществените интереси. В този смисъл бежанците, коитовсе още не са били установени по съответния ред като такива, се считат за извършителина престъпление по чл. 279 от Наказателния кодекс. Тоест Динко е имал право дазащити държавните и обществени интереси. Не е вярно и твърдението, че нямамеправо на граждански арест“, обясняваше неуморно Низамов, докато около негокънтяха възгласите „Долу ръцете от Динко“ и „Сърце и душа за България“.

Той поясни, че на място са се отзовали по-малко хора, тъй като протестът сесъстоя в делничен ден. Очакват се обаче и още хора, тъй като след излизането наДинко от полицията, демонстрацията ще продължи с негово участие пред сградатана Общината.

Преди да влезе в сградата на ОДМВР – Бургас за разпит, съпроводен отпротестиращите, самият Динко заяви пред журналисти, че приема обвиненията срещунего като „опит за вдигане на рейтингите на Българския хелзински комитет“ и заяви,че не смята действията си край село Долно Ябълково за нередни.Той обясни, че от полицията в Ямбол и Бургас са се опитали да променятмястото на разпита му, според него, с цел да се предотврати евентуалнапротестна проява, но той решил да спази посоченото в призовката и да се изправипред служителите в Областната дирекция в Бургас.

Динко е тренирал борба, занимава се с авточасти и ръководи една от най-големитеавтоморги за автобуси в България. През свободното си време е известен впограничните райони с множеството си акции срещу нелегалната миграция изащитата срещу битовата престъпност. Посочва, че много хора са се свързали снего за участие в граничната защита, но Динко обяснява, че предпочита акциитему да останат в тайна.

За него най-подходящото решение на проблема е военните и полицаите пограницата да получават по-големи възнаграждения, което да ги мотивира да сивършат работата по-стриктно и старателно. Според него, добър ефект ще има ивъзнаграждение за гражданите, заловили нелегални имигранти. Той посочи, че еготов да се оборудва и с „по-специална машина“ и обясни, че е още по-нахъсан дабрани родината си, въпреки привикването в полицията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега