Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Травиата" звучи в Летния театър тази вечер

"Травиата" звучи в Летния театър тази вечер

Афишът на Бургаски музикални празници за месец август започва с операта „Травиата”. Бургазлии и гостите на града ще имат възможността да видят спектакъла тази вечер, от 20:30 часа, в Летния театър.

Афишът наБургаски музикални празници за месец август започва с операта „Травиата”. Бургазлии и гостите на града ще имат възможността да видят спектакъла тази вечер, от 20:30 часа, в Летния театър.

В сърцето на Морската градина гласове ще извисятталантливата Веселина Василева, която ще се превъплъти в безпътната Виолета,Даниел Дамянов, който ще изиграе нейния любим Алфред Жермон, и Марян Йованоски, който ще влезе вобраза на строгият му баща Жорж. Режисьор на „Травиата” е директорът наДържавна опера Бургас Александър Текелиев.

Произведениетона Верди представя куртизанката Виолета и искрено влюбения в нея Алфред. Въпреки миналото на Виолета,двамата заживяват заедно в къща до Париж до момента, в който бащата на Алфредне обвинява младата жена, че проваля живота на сина му и компрометира цялотосемейство.

Причина за гнева на Жорж Жермон е това, че дъщеря му не можеда се омъжи, докато брат й има връзка с куртизанка. От любов, Виолета решава дажертва щастието си и пише писмо, с което напуска  Алфред.

Когато дваматасе срещат на бала у нейна приятелка, той унижава Виолета и хвърля спечеленитена комар пари в краката й. Тя припада, а след жестоката постъпка Жорж Жермонразкрива истината за раздялата им. В следващата сцена Алфред се е разкаял ивече държи любимата в прегръдките си, но тя е болна – туберкулозата изцеждапоследните й сили.

Драматичните обрати ще бъдат представени сред уникалнасценография, включваща огледални декори.„Травиата” е част отпрограмата  на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров”2016, които се организират от Държавна опера – Бургас и Община Бургас в паметна големия диригент.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега