Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Хизбула" няма причина да е извършила атентата в Бургас

"Хизбула" няма причина да е извършила атентата в Бургас

Няма причина организацията "Хизбула" да е извършила атентата от 18 юли 2012 на летището в Бургас. Това заяви новият посланик на Иран в България Абдуллах Норузи пред БНР.

Няма причина организацията "Хизбула" да е извършила атентата от 18 юли 2012 на летището в Бургас. Това заяви новият посланик на Иран в България Абдуллах Норузи пред БНР.

"Хизбула" досега много добре е показвала колко са разумни, така че не съществуват никакви логични причини за подобни действия. Ние знаем, че съществуват различни терористични групировки, които работят за различни държави, така че ако този акт е в полза на Израел, трябва да видим кой е поръчител. Всеки един разумен слушател трябва сам да реши този въпрос.

На въпрос дали споменаването на "Хизбула" като съпричастна към атаката, не е косвено обвинение и към Иран, посланик Норузи обясни: Това обвинение нито пряко, нито непряко няма нищо общо с Иран. Приятелствата с различни общности не означават да подкрепяме или да провокираме тези различни общности. Ние също имаме добри отношения с "Хамас", но това е въпросът – дали всяко действие от страна на "Хамас" дали има нещо общо с нас. Аз въобще не съм на това мнение, че този акт се е случил чрез "Хизбула".

Новият ирански посланик у нас съобщи, че вече има добри стъпки в посока задълбочаване на отношенията между България и Иран: Отношенията между Иран и България имат една много древна история. От една страна са нормалните отношения, те са на 130 години.

От друга страна са историческите отношения и контакти между двата народа. Българският народ е сред редките народи в Европа, които имат общи корени с нас. Така че тези два елемента помагат хем българското правителство, хем ние да имаме по-голямо желание за по-дълбоки отношения. Така че българското правителство също се опитва, имайки предвид своите задължения и отношения към ЕС, да запази своите отношения с Иран.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега