Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев: Фокусирането върху коронавируса не трябва да спира достъпа до здравеопазване

Радев: Фокусирането върху коронавируса не трябва да спира достъпа до здравеопазване

Той определи мерките за подкрепа на гражданите и бизнеса като недостатъчни.

"Без съмнение пандемията изисква решителни мерки, повечето българи ги приемат с разбиране. Считам обаче, че правителството дължи на обществото убедителна информация за ефекта от извънредното положение през първия месец на неговото прилагане. Управленските решения следва да се вземат на базата на достоверни и всеобхватни данни". Това коментира президентът Румен Радев в извънредно изявление.

"Фокусирането върху коронавируса не трябва да възпрепятства достъпа до здравеопазване на хронично болните и нуждаещите се от спешна помощ", каза още президентът и изтъкна, че мерките за подкрепа на гражданите и бизнеса са недостатъчни. Държавният глава бе категоричен, че отпускането на безлихвени заеми не е помощ, защото помощта би трябвало да бъде безвъзмездна.

"Безработицата расте с часове, много българи спешно се нуждаят от помощ. Мизерията не е спасение от вируса. Гладът скоро може да надделее над страха и последствията може да са по-разрушителни от коронавируса. Трябва да си поставим ясна национална цел - възможно най-бързо връщане към относително нормален ритъм на живот, производство и свободно движение на хора и стоки. Тази цел може да бъде постигната с обединените усилия на институциите и на всеки от нас. Идните месеци ще бъдат решаващи и за бъдещето ни като нация в един нов свят", каза още Радев.

"Правителството прибягва до теглене на заем до 10 млрд. лева, преди да изразходва резерва, с който разполага", каза още в словото си Радев и разкритикува, че очакваните мерки не бива да се изчерпват с финансова подкрепа, но и с постигане на баланс на забраните и ограниченията. Той изрази несъгласие и с размера на "непосилните санкции" за нарушителите на наложените мерки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега